Бенфика ще вземе крехък аванс пред Челси


Т. Михайлов

Бенфика ще вземе крехък аванс пред Челси

Бенфика - Челси
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 27.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)


Бенфика посреща Челси в интересен четвъртфинал  от Шампионската лига. Двата клуба са единствените от своите държави в надпреварата като „сините“ от Лондон ще защитават честта на цяла Англия, тъй като и в Лига Европа не остана тим от островната държава.

Бенфика се справи с руския шампион Зенит в осминафиналите като мачовете с тима на Лучано Спалети не бяха леки. В Санкт Петербург „орлите“ отстъпиха с 2:3, но на „Ла Луш“ бяха безкомпромисни и 2:0 бе напълно достатъчно да им осигури присъствие сред 8-те най-добри в Европа. След три по-слаби мача през февруари Бенфика се завърна на правия път в португалското първенство и записа 2 победи и 0:0 срещу Олянензе. Момчетата на Жорже Жезуш засега са втори на точка от лидера Порто, но двата тима могат да бъдат задминати от намиращия се във феноменална форма Брага, който е трети, но с мач по-малко.

Интересно е и в лагера на Челси. След смяната на Андре Вилаш-Боаш „сините“ започнаха добре при временния си наставник Роберто Ди Матео, но ефектът на новия мениджър сякаш се изгуби и лондончани си припомниха и лошите резултати. След драматичното отстраняване на Наполи Шампионската лига се превърна в абсолютен приоритет за тима, особено като се има предвид, че четвъртото място във Висшата лига никак не е сигурно. 8 кръга преди края Челси е на 5 точки от Тотнъм като в събота не можа да победи „шпорите“ на „Стамфорд Бридж“. Все по-реална е възможността за пръв път в ерата „Абрамович“ „пенсионерите“ да останат извън най-престижния турнир в Европа.

Пабло Аймар се появи като резерва срещу Олянензне само за да си изкара малко по-късно червен картон. Затова и Жезуш може да предпочете да не рискува с него и да подбере халфова линия с участието на Гайтан, Витцел и Бруно Сезар. Езекил Гарай и Яник Диало са контузени.

Роберто Ди Матео ще се надява Бранислав Иванович да се възстанови от разтежението си. Ако това не стане, Жозе Босингва ще заеме мястото му. Давид Луиш може да се изправи срещу бившия си клуб. Дидие Дрогба вероятно ще бъде предпочетен пред Фернандо Торес в атаката.

Челси и Бенфика ще се срещнат за пръв път в историята. Тази година португалските тимове създадоха доста проблеми на английските като Бенфика бе една от причините Манчестър Юнайтед да напусне борбата още в груповата фаза, а Спортинг отстрани Манчестър Сити от Лига Европа. Именно „гражданите“ обаче биха преди това Порто. Трудните игри на тимовете от Острова в Португалия са причина да заложим по-скоро на домакините, без обаче четвъртфиналът да бъде решен в тяхна полза.

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

06 март Бенфика - Зенит 2:0 (Шампионска лига)
11 март Пасош Ферейра - Бенфика 1:2 (Суперлига)
16 март Бенфика - Бейра Мар 3:1 (Суперлига)
20 март Бенфика - Порто 3:2 (Купа на Лигата)
23 март Олянензе - Бенфика 0:0 (Суперлига)

Челси:

10 март Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
14 март Челси - Наполи 4:1 сл. прод. (Шампионска лига)
18 март Челси - Лестър 5:2 (ФА Къп)
21 март Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)
24 март Челси - Тотнъм 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бенфика - Челси

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 2.37
Равен - 3.25
Челси - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 2.25
Равен - 3.15
Челси - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
475