Байерн Мюнхен - Базел: Битка между мощно нападение и непоколебима защита


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Базел: Битка между мощно нападение и непоколебима защита

Байерн Мюнхен - Базел
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 13.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Байерн Мюнхен посреща Базел в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Първият мач между тези два отбора показа решителността на швейцарския клуб да продължи напред. Голът, отбелязан от Валентин Щокер в 86-та минута след подаване от Зуа съществено повиши шансовете на Базел за класиране на четвъртфиналите в най-престижния европейски клубен турнир. Но дали колективът воден от Юп Хайнкес ще бъде съгласен с това нещо? Едва ли.

В събота Байерн проведе много важен в психологически план мач срещу Хофенхайм. Победата на мюнхенци се очакваше, но никой не предполагаше, че ще се получи резултат 7:1 и още в 35-та минута баварците ще спечелят двубоя, отбелязвайки на своя съперник пет гола. Точно на това нещо трябва да обърнат внимание гостите от Швейцария, защото лидерите на немския клуб показаха, че се намират в отлична форма: Гомес отбеляза хеттрик, Робен се разписа два пъти, а по един гол вкараха Тони Кроос и Франк Рибери.

След първия двубой с Байерн, Базел изигра три мача, които също бяха много важни в психологически план. Хората на Фогел постигнаха три победи, включително и над конкурента за титлата Люцерн, който на практика беше отстранен от борбата за първото място в Суперлигата, където Базел е едноличен лидер с 12 точки преднина и мач повече в ръкава си - какво по-хубаво от това, сега всички усилия да бъдат хвърлени в турнира Шампионска лига, където швейцарците предизвикаха истински фурор.

За домакините няма да играят Даниел ван Буйтен и Брено, които са контузени, а Рафиня е под съмнение. Вероятно Юп Хайнкес ще заложи на атакуващ състав, имайки предвид, че отборът му няма друг избор, освен да спечели с два гола разлика. Въпреки контузиите, изобщо не може да говорим за проблеми в кадрово отношение, защото немският гранд разполага с дълга скамейка и отсъствието на двамата контузени няма да се отрази по никакъв начин върху тактическата постройка и играта на тима.Швайнщайгер направи своето завръщане от контузия и може да започне в центъра на полузащитата, заедно с един измежду Густаво, Кроос или Тимошчук. Схема на игра 4-2-3-1 с Гомес на върха на атаката и Робен и Рибери по фланговете.

Основният отсъстващ от Базел е Парк Йо-Хо, който пропусна победата с 2:0 над Грасхопърс този уикенд. Скот Чипърфилд също продължава да лекува травма, но тя е дълговременна и по никакъв начин няма да се отрази на играта на тима. Останалите постове в швейцарския тим остават непроменени. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Фрай и Шрелер в атака.

- Базел спечели последните си три мача в Шампионска лига.
- Базел е без загуба от октомври месец и тимът има само едно поражение като гост.
- Байерн Мюнхен е загубил само 1 от последните си 8 домакински мача в Шампионската лига.
- Байерн Мюнхен е отбелязал поне 2 гола в последните си 5 домакински мача от Шампионската лига.
- Близо половината от попаденията на баварците падат в първите 30 минути от мачовете им в Шампионска лига.
- Половината от головете на Базел в Шампионска лига са в последните 30 минути от срещите.

Байерн Мюнхен едва ли ще подцени своя съперник и очакванията са домакините да се опитат да установят надмощие от самото начало на срещата. Базел има само една победа на немска земя в своята история, но едва ли лидерът в Швейцария ще се предаде без бой. Вероятно гостите ще излязат с две отбранителни линии, които ще имат за цел да разбиват атаките на своя противник още в средата на терена, да отнемат топките и с дълги пасове да бъдат извеждани нападателите на тима на голови позиции. На практика ще видим противопоставяне между едно мощно нападение, което ще трябва да преодолее много здрава и непоколебима в действията си защита, но в същото време домакините трябва много да внимават относно контраатаките на своите съперници. Ако нападателите на гостите бъдат съсредоточи в завършваща част на своите изпълнения, баварците ще имат огромни проблеми със своя противник.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

18 февруари Фрайбург - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
22 февруари Базел - Байерн Мюнхен 1:0 (Шампионска лига)
26 февруари Байерн Мюнхен - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
03 март Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:0 (Бундеслига)
10 март Байерн Мюнхен - Хофенхайм 7:1 (Бундеслига)

Базел:

16 февруари Йънг Бойс - Базел 2:2 (Суперлига)
22 февруари Базел - Байерн Мюнхен 1:0 (Шампионска лига)
25 февруари Базел - ФК Цюрих 1:0 (Суперлига)
04 март Базел - Люцерн 3:1 (Суперлига)
10 март Грасхопърс - Базел 0:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Базел

3 срещи
2 победи за Байерн Мюнхен
0 равенства
1 победа за Базел
Голова Разлика: 5:2 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.20
Равен - 6.50
Базел - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен -
Равен -
Базел -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139