Арсенал бе много близо до чудото срещу слаб Милан (видео)


И. Ангелов

Арсенал бе много близо до чудото срещу слаб Милан (видео)

Отборът на Арсенал не успя да продължи напред в Шампионска лига, след като на своя "Емирейтс" победи Милан само с 3:0 и напусна състезанието с общ резултат от двете срещи 4:3 в полза на италианците. Всичко започна обещаващо за домакините днес, като на полувремето те водеха с трите попадения, но цялата втора част не се стигна до нов гол.

Още в 7-ата минута Лоран Кошчиелни вкара след центриране на Окслейд-Чембърлейн от корнер. Това вдъхнови домакините и те затиснаха противника, а Ван Бомел и Месба бяха трагични за Милан в тази част. Двамата загубиха множество топки и дадоха невероятно много шансове на противника. Арсенал се възползва максимално. 

В 26-ата минута Росицки вкара след трагично изчистване на Тиаго Силва в отбрана. Робин ван Перси добави гол в края на полувремето от дузпа, която бе изпълнена по невероятен начин. На полувремето по всичко личеше, че мечтата на Арсенал е на път да се осъществи, но Милан се върна малко по-силен, а домакините не бяха така свежи във втората част.

Така не се стигна до нови голове, но Ночерино и Ван Перси можеха да вкарат от непосредствена близост. Добрите намеси на Абиати оставиха Милан в състезанието, докато на вратата на Арсенал по-скоро слабите изяви в атака на Милан не донесоха нищо. По този начин италианците се класираха напред след слабо представяне в Англия, като множеството проблеми с контузените в тима не помогнаха на положението на тима в срещата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88