Реал ще спечели в испанския двубой срещу Ливърпул


.

Реал ще спечели в испанския двубой срещу Ливърпул

Реал Мадрид срещу Ливърпул е поредният велик мач, който 1/8-финалите на Шампионската лига ни предлагат. Един срещу друг се изправят вторите във временното класиране в Примера и Висшата лига, като интересното е, че и двата тима трябва да наваксват 7 точки, ако искат да спечелят титлата.

Все пак Реал е действат шампион на Испания, но след сътресенията в началото на сезона тимът се съвзе и бавно но сигурно започна да топи преднината на Барселона. “Белия балет” е в добра серия от победи – 9, в които отбеляза 22 гола и допусна само 2. Откакто Хуанде Рамос е начело Раул и компания играят много успешно, но истината е, че Ливърпул е първия по-тежък тим, срещу когото се изправят.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън загатна, че Реал ще е лесна плячка за Ливърпул, тъй като играе бавен футбол. Едва ли може да се съгласим напълно след победата на мадридчани с 6:1 над Бетис в последния кръг на примера.

В последния кръг във Висшата лига Ливърпул допусна равенство с Манчестър Сити - 1:1 и сведе до минимум шансовете си за титлата. Това може да даде стимул на тима за концентрация върху Шампионската лига, която е доста успешен турнир за мърсисайдци, откакто техен мениджър е Рафа Бенитес.

Всъщност той е тръгнал като треньор от Реал, първо водейки юношите на тима, а после и Б отбора Реал Мадрид Кастия. Все по-упорито се говори, че Рафа ще наследи Хуанде Рамос след края на сезона. В тима му има и много сериозно испанско присъствие. Истината обаче е, че ключов за Ливърпул си остава капитанът Стивън Джерард, а без него нещата не вървят.

Ласана Диара, Жулиен Флобер, Дани Парехо и Адам Сзалай са новите картотекирани в състава ан Реал за Шампионската лига. Те трябва да заместят контузените Ван Нистелрой, Де ла Ред и Мамаду Диара. Ариен Робен и Уесли Снайдер са напълно възстановени и вероятно ще са в титулярните 11. Гути също е добре, но по-скоро ще е на пейката. Под въпрос е Мичел Салгадо.

Голямата новина за Рафа Бенитес е завръщането на Джерард, който вече тренира нормално. Все пак той е под въпрос до самия старт на мача. С травма в гърба е Даниел Агер, който остана в Англия. Арбелоа и Риера са застрашени да пропуснат реванша, ако получат жълт картон.

Това е най-тежкият тест за Хунде Рамос от загубата от Барселона в средата на декември. Реал е в добра психологическа кондиция, но трябва да внимава, защото Ливърпул играе изключително правилно тактически и вероятно ще се затвори в изчакване на своя миг. Все пак се очаква испанците да вземат минимален аванс, но и в този сблъсък всичко ще се реши в ответния мач.

Вероятни състави:

Реал М: Касияс, Рамос, Пепе, Канаваро, Хайнце, Робен, Ласана Диара, Гаго, Снайдер, Раул, Игуаин 

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Шкъртел, Карагър, Досена, Бенаюн, Масчерано, Шави, Алонсо, Риера, Торес, Каут

Последни 5 мача:

Реал: ППППП
Ливърпул: РПППР

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
94