Атлетико ще зарадва вярната си публика с нова победа в Европа


.

Атлетико ще зарадва вярната си публика с нова победа в Европа

Атлетико Мадрид посреща Порто в един от наглед по-малко впечатляващите сблъсъци в Шампионската лига. Домакините ще опитат да вземат добър резултат преди реванша в Португалия, но “драконите” са с доста опит в турнира и знаят как да играят в такива мачове.

Представянето на Атлетико през есента в Шампионската лига бе повече от впечатляващо. В група с Ливърпул, Марсилия и ПСВ “дюшекчиите” бяха най-стойностният тим и само съдийски тесли в двубоите с английския колос им попречиха да завършат като първенец. В крайна сметка това се оказа от полза при жребия.

През дългата зима без най-престижния турнир настъпиха някои промени в Атлетико най-важната от които бе смяната на треньора Хавиер Агире с Абел Ресино. Тя бе продиктувана от спад във формата на клуба в Примера, където “рохибланкос” са 7-ми на 5 точки от зона Шампионска лига.

Порто пък спечели предварителната си група в компанията на Арсенал, Динамо Киев и Фенербахче. По време на тези успехи “драконите” изпитваха трудности в португалската Супер лига, но с идването на зимата там нещата тръгнаха и сега тимът е лидер с 4 точки преднина пред лисабонските Бенфика и Спортинг.

Интересното е, че Порто направи по-силните си игри в Шампионската лига в гостуванията си. Въпреки това тимът е считан за аутсайдер в мача с Атлетико най-вече заради разликата в класите на Примера и Суперлигата. Като история за това кой е по-големият тим няма място за спор.

Луис Перея е с контузия в главата и няма да се появи в игра за Атлетико. Сейтаридис вероятно ще покрие дупката на десния бек. Евер Банега и Луис Гарсия са под въпрос, но добрата новина, е че звездата Серхио Агуеро ще е на линия, след като в по-голямата част от мача със Севиля му бе дадена почивка.

Фреди Гуарин и Фусиле не играха при победата на Порто над Пасош Ферейра заради контузии. Вторият замина за Испания и вероятно ще играе. Лучо Гонсалес е възстановен от травмата си в коляното и също може да започне на “Висенте Калдерон”.

Порто ще приложи тактика на изчакване на противника, но това може би ще се окаже добре дошло за домакините, които доказаха, че с помощта на вярната си публика могат да постигнат много. Тимът жадува за успехи в Европа и Порто е възможно най-удобния съперник за момчетата на Абел Ресино, ако искат да продължат напред. Във всеки случай едва ли крайният победител ще стане ясен още този вторник.

Вероятни състави:

Атлетико: Лео Франко, Сейтаридис, Хейтинга, Уайфалуши, Перния, Макси, Маниш, Асунсао, Симао, Агуеро, Форлан

Порто: Хелтон, Сисоко, Роландо, Алвеш, Фусиле, фернандо, Лучо, Мейрелеш, Лисандро, Хълк, Родригес

Последни 5 мача:

Атлетико:  ЗРПЗР
Порто: ППРПП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
96