Фрай: Базел е готов да сътвори ново чудо


Н. Гавазов

Фрай: Базел е готов да сътвори ново чудо

В навечерието на срещата с Манчестър Юнайтед, нападателят на Базел Александър Фрай подчерта, че неговият отбор има голямо бъдеще в европейските клубни турнири. За Базел и Юнайтед утрешната среща в Шампионската лига се явява истински финал - победа на домакините ще ги изпрати в плейофите на турнира и ще остави зад борда „червените дяволи", за които равенството ще бъде достатъчно да продължат напред.

Независимо от репутацията на своя съперник, шампионът на Швейцария е настроен оптимистично като една от причините е яркото 3:3, което двата отбора сътвориха в Англия.

„За нас мача на „Олд Трафорд" бе уникален опит. За да постигнем добър резултат, бяхме длъжни да извадим всички наши козове. Не съм склонен да се подценяваме, но никой не очакваше от нас подобна игра, особено през второто полувреме. Надявахме се - да, но никак не го очаквахме. Това беше момент, в който си казваш: О, аз играя в Шампионската лига на голям стадион. Боря се срещу футболисти с големи имена, които ги виждам по телевизора, срещу клуб с традиции", заяви Фрай.

„Горди сме с онова 3:3. Това равенство беше важен момент в кариерата на момчетата и когато постигнеш подобен резултат, това означава, че Базел има бъдеще в европейските турнири. За 45 минути показахме на феновете игра, която промени всекидневието им. Надяваме се, че утре вечер ще успеем да сътворим едно ново чудо и да зарадваме нашите привърженици", допълва 32-годишният нападател.

 

  Сподели
81