Порто - Зенит: Предимството е на страната на домакините


Н. Гавазов

Порто - Зенит: Предимството е на страната на домакините

Порто - Зенит
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 06.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)


Настанаха решаващите битки в Шампионската лига! Група G се оказа една от най-непредсказуемите. Кипърският АПОЕЛ вече успя да си обезпечи място в 1/8-финалите на най-престижния европейски клубен турнир, което доведе до там, че предварително сочените за фаворити Порто и Зенит ще трябва във вторник вечер на „До Драгао" да определят в директен мач помежду си, кой е по-достоен да продължи напред. „Драконите" се нуждаят от задължителна победа, докато в същото време за отбора на Лучано Спалети е достатъчно да завърши наравно.

В предишния кръг на Шампионската лига Порто победи Шахтьор в Донецк с 2:0, благодарение на което събра седем точки, а четири дни по-късно - на 27 ноември „драконите" се наложиха над Спортинг Брага с 3:2 в мач от вътрешното първенство. Оттогава насам възпитаниците на Витор Перейра проведоха една плодотворна неделя, готвейки се за решаващата среща с руския отбор, при това, отказвайки всякакви коментарии пред журналистите и в пълно медийно затъмнение с цел да не се създава напрежение около тима.

В предпоследния кръг на Шампионската лига Зенит завърши наравно 0:0 с АПОЕЛ и успя да събере осем точки, благодарение на които засега заема второто място в групата. Руснаците ще излязат на „До Драгао" в добро настроение - в последния за тази календарна година кръг на Висшата лига на Русия отборът от Санкт-Петербург победи Локомотив Москва с 2:1 и е лидер в класирането с шест точки пред втория ЦСКА Москва. След точи мач руските футболисти получиха почивка, а миналата сряда отлетяха за Португалия, където в продължение на пет дни се готвиха на специален лагер-сбор край град Фаро, а днес следобед се отправиха към леговището на „драконите" - Лисабон.

Домакините са без двама от основните си полузащитници - колумбиецът Гуарин и уругваецът Родригес, които излекуваха травмите си, но медицинският щаб прецени, че те трябва да преминат специална рехабилитационна програма.

За руснаците няма да играе Александър Кержаков, който се контузи по време на срещата със Спартак Москва на 2 октомври. Кришито и Ломбертс тренираха по време на лагер-сбора в Португалия по индивидуална програма, а добрата новина е, че в строя се завърнаха Бородин и Бухаров.

Порто не е отпадал от груповата фаза на Шампионската лига от сезон 2005/06 насам, а евентуална победа на възпитаниците на Витор Перейра в утрешния мач ще стане осма от последните 11 европейски двубоя на тима. Ще може ли Зенит да огорчи своя съперник и да се отправи в заслужена зимна почивка? Като се има предвид турнирния опит и самочувствието на играчите на Порто, трудно ми е да си представя, че Хълк и компания ще допуснат грешка на родна земя. Но в същото време смятам, че руснаците няма да се дадат без бой, което от своя страна обещава да станем свидетели на истинска битка, победител в която ще бъде отборът, който издържи на физическото и психическото напрежение в срещата.

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

01 ноември АПОЕЛ - Порто 2:1 (Шампионска лига)
05 ноември Оляненсе - Порто 0:0 (Суперлига)
19 ноември Академика Коимбра - Порто 3:0 (Купа на Португалия)
23 ноември Шахтьор Донецк - Порто 0:2 (Шампионска лига)
27 ноември Порто - Брага 3:2 (Суперлига)

Зенит:

01 ноември Зенит - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)
06 ноември Кубан Краснодар - Зенит 1:1 (Висша лига)
18 ноември Зенит - Анжи Махачкала 0:0 (Висша лига)
23 ноември Зенит - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Шампионска лига)
27 ноември Зенит - Локомотив Москва 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - Зенит

1 среща
0 победи за Порто
0 равенства
1 победа за Зенит
Голова Разлика: 3:1 за Зенит

Коефициенти от bet365:
Порто - 1.66
Равен - 3.75
Зенит - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Порто - 1.70
Равен - 3.60
Зенит - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
93