Милан - Барса в сблъсък за лидерската позиция в група Н


П. Пенков

Милан - Барса в сблъсък за лидерската позиция в група Н

Милан - Барселона
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 23.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


В дерби-срещата от петия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, носителите на трофея Барселона гостуват на Милан на стадион "Сан Сиро". Каталунците ще целят да запазят лидерската си позиция в група Н, докато росонерите са втори с 2 точки по-малко от тях. През уикенда съставът на Масимилиано Алегри пропусна шанса си да оглави временното подреждане в италианската Серия А, тъй като спечели само точка при гостуването си на Лацио, завършило при нулево равенство. Така Милан остана на третата позиция с актив от 21 точки, а първите двама - Ювентус и Лацио притежават само точка повече от росонерите.

Важното в състава на Милан е, че няма ноконтузени играчи след срещата с Фиорентина в събота. Матю Фламини и Антонио Касано обаче остават дългосрочно отсъстващи, като се очаква да се завърнат отново в игра в рамките на няколко месеца. Дженаро Гатузо все още лекува травма, докато Филип Мексес е под въпрос, тъй като изпитва леки болки.

Каталунците заеха ролята на преследващи първата позиция в Примера дивисион, която временно се заема от Реал Мадрид, който притежава три точки повече от тима на Барса. Причината за обрата в класирането се дължи на равенството, което състава на Пеп Гуардиола регистира при гостуването си на Атлетик Билбао преди два кръга. През уикенда каталунците постигнаха категоричен успех у дома над Реал Сарагоса, надявайки се белия балет да сгреши, но водения от Жозе Моуриньо състав се справи, макар и трудно, надигравайки Валенсия с 3:2 на собствения им "Местая".

Дани Алвеш пропуска двубоя с Милан, поради наказание, след като натрупа 3 жълти картона в четири мача от Шампионската лига през този сезон. Адриано е аут, поради травма, така че Пуйол и Абидал трябва да подсилят дефанзивната линия на Барселона. Ибрахим Афелай остава единствения дългосрочно отсъстващ от състава. Педро и Алексис Санчес се върнаха към добрата си физическа форма, но решението остава в ръцете на Пеп Гуардиола. Давид Вия и Иниеста може би ще започнат като титуляри, след като бяха оставени на резервната скамейка през уикенда срещу Сарагоса.

Прогноза: Милан - Барселона 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

26 октомври Милан - Парма 4:1 (Серия А)
29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
01 ноември БАТЕ Борисов - Милан 1:1 (Шампионска лига)
06 ноември Милан - Катаня 4:0 (Серия А)
19 ноември Фиорентина - Милан 0:0 (Серия А)

Барселона:

29 октомври Барселона - Майорка 5:0 (Примера)
01 ноември Виктория Пилзен - Барселона 0:4 (Шампионска лига)
06 ноември Атлетик Билбао - Барселона 2:2 (Примера)
09 ноември Хоспиталет - Барселона 0:1 (Купа на Краля)
19 ноември Барселона - Сарагоса 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Милан - Барселона

12 срещи
4 победи за Милан
4 равенства
4 победи за Барселона
Голова Разлика: 16:16


Коефициенти от bet365:
Милан - 4.50
Равен - 3.60
Барселона - 1.80

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 4.75
Равен - 3.40
Барселона - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134