Бенфика изпревари Юнайтед след хикс, Бербо с гол (видео)


И. Ангелов

Бенфика изпревари Юнайтед след хикс, Бербо с гол (видео)

Отборите на Манчестър Юнайтед и Бенфика сътвориха прекрасен мач, в който имаше много положения и голове днес. Срещата завърши 2:2, като по този начин двата тима останаха на върха в Група С с по 9 точки, но поради по-добрия си баланс в двете срещи "орлите" задминаха "червените дяволи". Димитър Бербатов отбеляза първия си гол от 3 години в Шампионската лига. Базел събра 8 точки след победата си над Оцелул в Букурещ с 3:2, и по този начин групата остава отворена до последния ден в груповата фаза на състезанието.

Началото на срещата бе трагично за Юнайтед и ознаменува едно слабо полувреме. Още в 3-ата минута Фил Джоунс си вкара автогол, а това сломи самочуствието на домакините. Гостуващата публика също даде своя принос. Въпреки това в 30-ата минута Димитър Бербатов успя да върне попадение след центриране на Нани. При гола той бе в засада, но това остана незабелязано от страничния съдия.

Второто полувреме домакините бяха неознаваеми и играта им бе на ниво. В 59-ата минута Дарън Флетчър вкара след центриране на Евра. Малко по-късно обаче след грешка на Давид Де Хеа, Аймар вкара за 2:2. До края домакините имаха добри положения, най-чистото, от които беше проиграно от Бербатов, който сам срещу вратаря стреля над гредата с мощно воле.

Базел победи като гост в Букурещ - Фрай на 2 пъти и Щрелер вкараха през първата част, докато а Гюргю и Антал върнаха головете към края на срещата. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93