Лион ще пречупи Аякс в битката за второто място


Т. Михайлов

Лион ще пречупи Аякс в битката за второто място

Олимпик Лион - Аякс
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 22.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Френският гранд Олимпик Лион посреща амстердамския Аякс в ключов двубой за второто място в Група D. Холандците имат предимство от 3 точки, но освен гостуването си на „Жерлан“ трябва да се изправят и срещу страшилището Реал Мадрид, докато „хлапетата“ ще имат далеч по-лека задача с аутсайдера Динамо в Загреб.

До този момент от турнира трудно можем да даваме оценка за играта на Лион в Шампионската лига, тъй като в мачовете с поносими съперници момчетата на Реми Гард се представиха успешно, а именно равенство 0:0 с Аякс в Амстердам и победа с 2:0 над Динамо у дома. Последваха две загуби от Реал с 4:0 и 2:0, но в тази група няма отбор, който да се опре на испанците, които печелят наред. Във Франция доскорошният лидер вече изостава на 7 точки от върха, където е ПСЖ, след много лоша серия от 3 загуби в последните 5 мача. Този уикенд Рен победи Лион на „Жерлан“ и нещата станаха доста сериозни.

Класирането на Аякс в следващия етап на Шампионската лига отдавна не е било толкова близо. Сметките на четирикратния шампион на Европа ще излязат дори при голово равенство. Тогава и при загуба на холандците от Реал те ще са пред Лион заради преките двубои. Нулевото равенство също е вариант. При него Аякс ще продължи дори при хикс с Реал, а при загуба от „белия балет“ ще се гледа головата разлика, която засега е със 7 гола в полза на шампиона на Ниската земя. В Ередивизи Аякс изостава на 10 точки от лидера АЗ Алкмаар като има само 1 победа в последните 8 кръга. В събота момчетата на Франк де Бур водеха с 2:0 до 85-ата минута срещу НАК Бреда, а накрая взеха само точка.

В Лион има известни проблеми с контузени като Деян Ловрен и Джон Менса със сигурност пропускат мача. Жереми Пие и Янис Тафер са под сериозна въпросителна. Звездите Лисандро Лопес и Мишел Бастош се завърнаха в игра в петък срещу Рен и ще са на разположение на Реми Гард.

Аякс има пробеми в защита като мача ще пропуснат Николай Бойлесен и Бруно Силва. Двамата са с контузии. Поради травми липсват и футболисти от авангарда като Колбейн Сигторсон, Дмитри Буликин и Дерк Берайтер.

И двата отбора имат много проблеми и не се намират в най-добрата си форма, страдайки особено осезателно във вътрешните шампионати. Аякс е в малко по-добра позиция с оглед на това, че и равенството е добър вариант за амстердамци, но ключовите отсъствия в защита ще дадат добър шанс на Лион. Най-важният фактор, който ще донесе успеха на французите обаче ще се окаже домашният стадион „Жерлан“.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

26 октомври Сент Етиен - Олимпик Лион 1:2 (Купа на Лигата)
29 октомври Олимпик Лион - Сент Етиен 2:0 (Лига 1)
02 ноември Олимпик Лион - Реал Мадрид 0:2 (Шампионска лига)
06 ноември Сошо - Олимпик Лион 2:1 (Лига 1)
18 ноември Олимпик Лион - Рен 1:2 (Лига 1)

Аякс:

26 октомври Рода - Аякс 2:4 (Купа на Холандия)
29 октомври Рода - Аякс 0:4 (Ередивизие)
02 ноември Аякс - Динамо Загреб 4:0 (Шампионска лига)
06 ноември Утрехт - Аякс 6:4 (Ередивизие)
19 ноември Аякс - НАК Бреда 2:2 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Аякс

3 срещи
0 победи за Олимпик Лион
1 равенство
2 победи за Аякс
Голова Разлика: 4:1 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 1.83
Равен - 3.50
Аякс - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Лион - 1.80
Равен - 3.50
Аякс - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262