Аякс ще вземе нови три точки от Динамо Загреб


Т. Михайлов

Аякс ще вземе нови три точки от Динамо Загреб

Аякс - Динамо Загреб
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 02.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


Аякс посреща Динамо Загреб в двубой от Група D на Шампионската лига. Преди две седмици в хърватската столица 4-кратният европейски шампион победи с 2:0 и ще води битка с Олимпик Лион за второто място, тъй като е почти сигурно, че Реал Мадрид ще запази първата си позиция, имайки 9 точки.

Преди две седмици Аякс имаше нужда от едно полувреме, за да поведе в резултата и като цяло не бе убедителен в мача, но пък не допусна грешка и с 4 точки дели второто място с Лион. Холандците практикуват много чист футбол като до този момент имат само 1 жълт картон, което е феноменално постижение. В Ередивизи след 11 кръга Аякс е 5-ти на 8 точки от лидера АЗ Алкмаар. В последния си мач тимът на Франк Де Бур разби с 4:0 Рода и сложи край на серията си от 5 мача без успех.

Динамо Загреб очаквано се превърна в аутсайдер в групата си и до този момент не просто не може да вземе точка, но и да вкара гол. Защитата на тима се представя сравнително стабилно и досега Динамо не е разбит, дори от колоса Реал. При успех хърватите могат да се върнат дори в играта за втората позиция, което е малко вероятно. Във вътрешното първенство тимът на Крунослав Юрчич е убедителен лидер след 13 кръга с 34 точки, 7 повече от втория Хайдук.

Франк Де Бур все още няма да може да разчита на бранителите си Николай Бойлесен и Бруно Силва. Извън сметките са още Тулани Сереро и Колбейн Сигторсон. Крилото Миралем Сюлеймани ще се завърне на терена след кратко отсъствие.

Защитникът на Динамо Загреб Симе Вършалико най-сетне ще може да играе след като изтърпя наказанието си от 3 мача. Той обаче е под лека въпросителна заради болки в коляното. Със сигурност аут са Игор Бишчан, Матиас Чаго и Мехмед Алиспахич.

Двубоят преди две седмици предполага, че и този път Аякс ще спечели трите точки. Холандците са задължени да го направят, тъй като битката им с Лион ще е свирепа, а им предстои гостуване именно на „Жерлан“. Момчетата на Франк Де Бур едва ли ще изпуснат победата. По-интересно е дали Динамо най-сетне ще отбележи в Шампионската лига.

Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

15 октомври Аякс - АЗ Алкмаар 2:2 (Ередивизие)
18 октомври Динамо Загреб - Аякс 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Аякс - Фейенорд 1:1 (Ередивизие)
26 октомври Рода - Аякс 2:4 (Купа на Холандия)
29 октомври Рода - Аякс 0:4 (Ередивизие)

Динамо Загреб:

14 октомври Задар - Динамо Загреб 2:1 (Лига 1)
18 октомври Динамо Загреб - Аякс 0:2 (Шампионска лига)
22 октомври Динамо Загреб - Риека 2:0 (Лига 1)
25 октомври ХАСК - Динамо Загреб 0:4 (Купа на Хърватия)
29 октомври Истра - Динамо Загреб 0:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Аякс - Динамо Загреб

7 срещи
4 победи за Аякс
1 равенство
2 победи за Динамо Загреб
Голова Разлика: 9:5 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Аякс - 1.50
Равен - 4.00
Динамо Загреб - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Аякс - 1.50
Равен - 3.75
Динамо Загреб - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182