Зенит ще победи Шахтьор, за да погледне към 1/8-финалите


Т. Михайлов

Зенит ще победи Шахтьор, за да погледне към 1/8-финалите

Зенит - Шахтьор Донецк
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 01.11.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)


Руският шампион Зенит посреща украинския Шахтьор Донецк в двубой от четвъртия кръг на Група G на Шампионската лига. Преди 2 седмици възпитаниците на Лучано Спалети стигнаха до равенство 2:2, въпреки че на два пъти изоставаха в резултата. Това им дава известно предимство в борбата в тази изключително завързана група.

След три мача Зенит е втори в класирането с 4 точки, колкото има и третият Порто. Двата тима изостават от изненадващия лидер АПОЕЛ. До края руснаците имат две домакинства, което е предпоставка да успеят. Гостуването в Португалия обаче ще е трудно. Във Висшата лига остава само 1 кръг и по всичко личи, че „сините“ ще защитаят титлата си. Те водят с 2 точки пред ЦСКА Москва и завършват с гостуване на седмия Кубан.

Шахтьор засега е последен в групата с 2 точки, но в никакъв случай не е загубил шанс за класиране в следващата фаза. Програмата на украинците обаче е малко по-сложна. В Украйна вече преполовиха сезона, но мачовете не спират до края на ноември. Шахтьор е втори на точка зад Динамо, като преди 2 кръга записа първата си загуба – 1:2 от Металист Харков, който също е в играта за титлата.

Звездата на Зенит Дани пропусна мача от последния кръг с Волга, но причината беше не контузия, а наказание. В този мач пострада обаче Николас Ломбертс. Контузен е и нападателят Александър Кержаков, чието място отново ще заеме Александър Бухаров.

От състава на Мирча Луческу ще липсва Дмитро Чигрински. Защитникът има травма. Ярослав Ракитски, който пропусна предишните две срещи в турнира на богатите ще е на линия. Луиш Адриано получи почивка в последния мач с Александрия.

Историята помни интересни сблъсъци между Зенит и Шахтьор още от времето, когато съществуваше СССР. През 80-те „миньорите“ отстраняват на три пъти петербургчани в полуфиналите за Съветската купа и в трите случая след изпълнение на дузпи. Интересна история има и в треньорския дуел. През 1999 Сампдория, начело с Лучано Спалети разбива с 4:0 Интер на Мирча Луческу, което слага край на престоя на румънеца при „нерадзурите“.

Зенит е с 8 поредни победи в европейските турнири на стадион „Петровски“ и в предстоящия мач е фаворит. Не трябва да се забравя обаче, че напрежението върху футболистите на Спалети ще е огромно предвид, че на 6 ноември за длъжни да спечелят титлата в Русия. При това положение Шампионската лига може да бъде пренебрегната. Добрият домакински актив и равенството в Украйна обаче подсказват, че Зенит ще спечели мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

02 октомври Спартак Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)
15 октомври Зенит - Динамо Москва 0:0 (Висша лига)
19 октомври Шахтьор Донецк - Зенит 2:2 (Шампионска лига)
23 октомври ФК Ростов - Зенит 1:3 (Висша лига)
27 октомври Зенит - Волга 3:0 (Висша лига)

Шахтьор Донецк:

15 октомври Таврия - Шахтьор Донецк 1:3 (Висша лига)
19 октомври Шахтьор Донецк - Зенит 2:2 (Шампионска лига)
23 октомври Шахтьор Донецк - Металист Харков 1:2 (Висша лига)
26 октомври Динамо Киев - Шахтьор Донецк 2:3 (Купа на Украйна)
29 октомври Александрия - Шахтьор Донецк 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Зенит - Шахтьор Донецк

1 среща
0 победи за Зенит
1 равенства
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Зенит - 1.83
Равен - 3.60
Шахтьор Донецк - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 1.85
Равен - 3.40
Шахтьор Донецк - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258