Украйна срещу Русия или по-точно казанo Шахтьор срещу Зенит


П. Пенков

Украйна срещу Русия или по-точно казанo Шахтьор срещу Зенит

Шахтьор Донецк - Зенит
Стадион: "Донбас Арена, Донецк
Дата: 19.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


Украйнско-руско дерби между отборите на Шахтьор Донецк и Зенит ни предлага третия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Домакините от Украйна заемат последната четвърта позиция в група G, а руснаците са втори с актив от 3 точки. Шахтьор не започнаха добре кампанията, като в първия кръг от надпреварата претърпяха поражение с 2:1 при гостуването си на Порто. Две седмици по-късно състава на Мирча Луческу спечели само точка у дома след равенството 1:1 срещу АПОЕЛ. Шахтьор е временен лидер в украйнската Висша лига, като втория Динамо Киев притежава същия актив от точки 33, но с по-слаба голова разлика. През уикенда Донецк добави нови три точки, след като надигра Таврия с 3:1 като гост.

След като получи червен картон в двубоя срещу Порто, Дмитро Чигрински е готов да се завърне в центъра на отбраната, но Ярослав Ракитски ще трябва да продължи да изтърпява наложеното му наказание, давайки шанс на съотборника си Алекс Тексейра да покаже качествата си в сряда.

Зенит както вече споменах е втори във временното подреждане в група G, само на точка зад лидера АПОЕЛ, от който претърпя загуба с 2:1 в първия кръг от груповата фаза. След това Зенит се реваншира на феновете си за регистрираното поражение, като победи у дома Порто с 3:1. Съставът на Лучано Спалети е лидер във временното подреждане в руската Премиер лига с актив от 54 точки, с 2 повече от втория ЦСКА Москва. Армейците се доближиха до Зенит, тъй като отбора от Санкт Петербург регистрира равенства в последните два кръга от първенството - срещу Спартак Москва и при домакинството на Динамо Москва.

Нападателят на Зенит Александър Кержаков пропусна нулевото равенство в събота срещу Динамо, поради контузия, измъчваща го в продължение на 2 седмици, така Кержаков остава под въпрос за дербито в групата. Междувременнно, Александър Анюков получи травма през уикенда и е под въпрос, като най-вероятно треньора Лучано Спалети няма да рискува с физическото му състояние.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Зенит 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:


21 септември Шахтьор Свердловск - Шахтьор Донецк 0:2 (Купа на Украйна)
24 септември Динамо Киев - Шахтьор Донецк 0:0 (Висша лига)
28 септември Шахтьор Донецк - АПОЕЛ Никозия 1:1 (Шампионска лига)
02 октомври Шахтьор Донецк - Зоря Луганск 4:1 (Висша лига)
15 октомври Таврия - Шахтьор Донецк 1:3 (Висша лига)

Зенит:

21 септември Зенит - Динамо Брианск 2:0 (Купа на Русия)
24 септември Зенит - Том Томск 4:0 (Висша лига)
28 септември Зенит - Порто 3:1 (Шампионска лига)
02 октомври Спартак Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)
15 октомври Зенит - Динамо Москва 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Зенит

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА



Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 2.05
Равен - 3.40
Зенит - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Шахтьор Донецк - 2.05
Равен - 3.25
Зенит - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
108