Олимпиакос - Борусия Дортмунд: В търсене на първата победа


Н. Гавазов

Олимпиакос - Борусия Дортмунд: В търсене на първата победа

Олимпиакос - Борусия Дортмунд
Стадион: "Георгиос Карайскакис", Пирея
Дата: 19.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Бас Нийхуис (Холандия)

Борусия Дортмунд гостува на гръцкия Олимпиакос в среща от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. В навечерието на този двубой, наставникът на немския шампион не е загубил оптимизма си, въпреки че стартът на сезона не започна добре за шампиона на Германия. В първите шест кръга на Бундеслигата дортмундци спечелиха само два пъти и се намираха в дъното на таблицата за класиране, но постепенно нещата започнаха да се подреждат и „жълто-черните" записаха три последователни победи, благодарение на които се доближиха да лидера Байерн. Сега пред тима стои задачата да поправи положението и в Шампионската лига, след като от два мача първенеца на Германия има само една точка - домакинското равенство с Арсенал и загубата 0:3 от Марсилия.

Гърците определено са най-слабия отбор в групата - те загубиха гостуването си на Арсенал с 1:2, а също и домакинството си на Олимпик Марсилия и в момента са без точки, което усложнява задачата им за излизане от групата. Във вътрешното първенство Олимпиакос е с десет точки от четири мача и дели първото място в компанията на още 4 отбора. По всичко изглежда, че отборът от Пирея се явява основен кандидат за спечелването на титлата.

За домакините отпаднаха Фустер, който счупи ребро в събота, както и намиращият се преди това в лазарета Йесте. Под въпрос е участието на Фейса, Торосидис Фетвазидис, които претърпяха различни травми през последната седмица. Всичко това няма как да не създаде проблеми пред Ернесто Валверде, тъй като дълбочината на състава намалява, а и това са едни от най-опитните играчи в неговия тим.

Не по-малки са загубите в лагера на немския шампион - Зидан е извън строя поради контузия, а към него се присъедини Лукас Бариос, който във вторник получи травма. Овомойела продължава да лекува травмата в слабините, а не е ясно състоянието на Шмелцер, който дори да бъде изправен на крака, едва ли ще може да започне срещата. „Притеснен съм, защото нямам опции в нападение и съставът ми изтъня. Но ще се борим", заяви на пресконференция преди двубоя Клоп.


Интересно ще бъде да видим какво смятат да направят гърците, за да запазят някакви шансове да продължат да играят по европейските терени и след Нова година. Очевидно е, че отборът има много малко шансове да се класира на едно от първите две места в групата, но все още не са загубени възможностите да бъде заето третото място, което ще изпрати тима в Лига Европа. В същото време Борусия се е заел със задачата да изправи ситуацията в Шампионската лига, а това означава да постигне победи в следващите си мачове от турнира, които са именно срещу Олимпиакос. Според мен, всичко в утрешния двубой ще зависи от това каква ще бъде дължината на резервната скамейка на двата тима и ще издържат ли гостите на първоначалния домакински натиск.



Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

18 септември Олимпиакос - Ксанти 2:1 (Суперлига)
24 септември Ерготелис - Олимпиакос 2:3 (Суперлига)
28 септември Арсенал - Олимпиакос 2:1 (Шампионска лига)
02 октомври Олимпиакос - ПАОК 2:1 (Суперлига)
15 октомври АЕК Атина - Олимпиакос 1:1 (Суперлига)

Борусия Дортмунд:

18 септември Хановер 96 - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)
24 септември Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2 (Бундеслига)
28 септември Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд 3:0 (Шампионска лига)
01 октомври Борусия Дортмунд - Аугсбург 4:0 (Бундеслига)
14 октомври Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Борусия Дортмунд

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 3.75
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпиакос - 3.75
Равен - 3.40
Борусия Дортмунд - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149