ЦСКА Москва няма да подцени Трабзонспор


Н. Гавазов

ЦСКА Москва няма да подцени Трабзонспор

ЦСКА Москва - Трабзонспор
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 18.10.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)


ЦСКА Москва посреща Трабзонспор в двубой от третия кръг на група В от Шампионската лига и ще се опита да запише първа победа в най-престижния европейски клубен турнир. „Армейците" отбелязаха четири гола в два мача - най-много от конкурентите си в групата, но имат в актива си само една точка, която бе постигната при гостуването на шампиона на Франция Лил в стартовия мач от Шампионската лига. Във втория кръг руснаците посрещнаха Интер и въпреки добрата си и сърцата игра, загубиха с 2:3 от по-опитния си съперник. Във Висшата лига на Русия ЦСКА записа две последователни равенства и не успя да се възползва от грешните стъпки на лидера Зенит, което запази разликата от две точки между двата тима, а борбата за титлата остава отворена.

Противно на всякакви прогнози и логика, след два изиграни мача лидер в група В се оказа турския Трабзонспор, който събра четири точки. Подценяването на соченият предварително за аутсайдер отбор на Шенол Гюнеш струва скъпо на вицешампиона на Италия Интер, който на старта на турнира загуби у дома си с 0:1 от турците, а две седмици по-късно, край бреговете на Черно море същото можеше да се случи и с шампиона на Франция Лил. Във вътрешното първенство Трабзонспор записа трета поредна победа срещу аутсайдера Анкарагюджю в петък, благодарение на която се изкачи на четвърто място в класирането с актив от 11 точки от шест изиграни мача.

Епидемията от контузени играчи в състава на ЦСКА продължава. Извън строя са Акинфеев, Хонда, Гонзалес и Нецид, което е голям проблем за Леондид Слуцкий. За утрешния мач наставникът ще върне в титулярния състав Набабкин, Березуцки и Алдонин, на които даде почивка в последната среща с Терек, но положението с Набабкин остава висящо и не е изключено централният защитник да не започне мача. Васин и Щеников, които вече тренират с останалата част от тима бяха включени в групата за мача, но е много вероятно да бъдат резерви. Атаката ще се води от Лав и Думбиа, които ще бъдат подсигурявани от опитния Дзагоев.

Турците пристигат без наказания Бурак Йълмаз, както и без контузените Пауло Енрике и Роберт Витек. Шенол Гюнеш отказа да обясни каква формация смята да използва, но може би атаката ще се води от Павел Брожек. Наставникът ще търси начин да подсили средната линия на отбора и същевременно да създаде предпоставки, когато бъде овладяна топката, тя да бъде задържана по-дълго време и отбора му да атакува успешно. Това означава да заложи на трима или четирима играчи в полузащитата, като скъси разстоянието с футболистите, които ще заемат места в опорната зона.

Двубоят в никакъв случай няма да бъде между лидер и аутсайдер. Малката разлика в точките означава, че само след един мач ситуацията може да се промени. Но в същото време, ако турците постигнат успех или в най-лошия за тях случай не допуснат загуба, те ще увеличат шансовете си да оглавят едно от двете места в групата. В този смисъл, ако ЦСКА иска да остави някаква следа в тазгодишното издание на турнира ще трябва да направи всичко възможно за да победи съперника си.

„Разбираемо е, че двата мача с Трабзонспор са ключови за класирането ни. Утре трябва да победим задължително и пред нас няма друга алтернатива", заяви Леондид Слуцкий на днешната пресконференция.

„Искаме да покажем качествен футбол. Московското време няма да ни попречи да направим това. Не е тайна, че никой не очакваше от нас подобен старт. Но смятаме да продължим в същия дух и утре да играем за победа. Разчитаме да вземем трите точки и когато приемаме ЦСКА в Турция и ако успеем в намеренията си, ние ще решим въпроса с плейофите", заяви Гюнеш.

Мачът е еднакво важен и за двата тима. По предварителни прогнози, това трябваше да бъдат двубои за разпределение на третото място, но по стечение на обстоятелствата сега картината е друга. В това отношение гостите пристигат с много голямо самочувствие, докато гардът на домакините е леко свален след домакинската загуба от Интер и отсъствието на водещи играчи. Това все пак няма да попречи на московчани да хвърлят всички сили за успеха, но най-важното е да не подценят своя противник. Аз смятам, че ЦСКА има потенциал да победи съперника си, но само при положение, че хората на Слуцкий се отнесат сериозно към съперника.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

18 септември ФК Ростов - ЦСКА Москва 1:1 (Висша лига)
24 септември ЦСКА Москва - Волга 3:1 (Висша лига)
27 септември ЦСКА Москва - Интер 2:3 (Шампионска лига)
02 октомври Кубан Краснодар - ЦСКА Москва 0:0 (Висша лига)
15 октомври ЦСКА Москва - Терек 2:2 (Висша лига)

Трабзонспор:

21 септември Самсунспор - Трабзонспор 1:1 (Суперлига)
24 септември Трабзонспор - Карабюкспор 3:1 (Суперлига)
27 септември Трабзонспор - Лил 1:1 (Шампионска лига)
02 октомври Ескишехирспор - Трабзонспор 0:2 (Суперлига)
14 октомври Трабзонспор - Анкарагюджю 3:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Трабзонспор

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 1.61
Равен - 3.75
Трабзонспор - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
100