Динамо Загреб ще пребори историята за точка срещу Аякс


Т. Михайлов

Динамо Загреб ще пребори историята за точка срещу Аякс

Динамо Загреб - Аякс
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 18.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Мануел Грефе (Германия)


Динамо Загреб посреща Аякс в интригуващ двубой от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима се нуждаят от победата, ако искат да се възползват от факта, че фаворитите Реал Мадрид и Олимпик Лион ще имат два сблъсъка, при които ще губят точки.

Хърватският шампион е с нулев актив до момента след очакваните поражения от Лион с 2:0 на „Жерлан“ и от Реал с 0:1 на „Максимир“. Въпреки загубите Динамо показа, че може да обърка нечии сметки ако бъде подценен. В домашното си първенство Динамо е лидер с 28 точки, следван от Хайдук с 24 след 11 изиграни кръга. В последния през уикенда дойде и първото поражение за тима – 2:1 като гост на Задар.

Аякс също не започна добре участието си в Шампионската лига като след 0:0 с Лион на „Амстердам Арена“, допусна класическа загуба на „Сантяго Бернабеу“. Холандският шампион има шансът да навакса изоставането си, ако победи на два пъти Динамо, но дали има сили да го стори? Битката за титлата в Ередивизи обещава да е жестока, но Аякс е едва 6-ти в момента на 6 точки от лидера АЗ Алкмаар. Причина за истостването е тежката серия от 4 мача без победа за шампионите. В последния кръг Аякс стигна само до 2:2 с лидера пред своя публика.

Динамо Загреб не играе добре срещу Аякс у дома, като в последните три мача срещу този съперник не е вкарвал гол. Въпреки това хърватите могат да се похвалят с 2 победи над европейския колос. Аякс е с 3 загуби в общо 10 мача с хърватски противници. Само срещу Лион амтердмаци не допуснаха гол от началото на сезона.

Защитникът Симе Вършалико е наказан. Наставникът Крунослав Юрчич няма да може да разчита още и на контузените Игор Бишчан, Ариан Адеми и Мехмед Алиспахич.

Франк де Бур също има известни проблеми. С разтежение е бранителят Николай Бойлесен, а нападателят Колбейн Сайторсон е със счупен глезен. Техните места ще бъдат заети от Вурнон Анита и Ейонг Ено.

От началото на борбата в Шампионската лига двата тима не могат да отбележат гол, но това вероятно ще се промени във вторник вечер. Защитите и на Динамо и на Аякс са колебливи. Съперниците ще търсят победата, за да си оставят шансове за продължаване напред. Аякс изглежда като фаворит, но на „Максимир“ холандците едва ли ще спечелят.


Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Загреб:

20 септември Радобой - Динамо Загреб 0:5 (Купа на Хърватия)
23 септември Локомотив Загреб - Динамо Загреб 1:2 (Лига 1)
27 септември Олимпик Лион - Динамо Загреб 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Динамо Загреб - Шибеник 2:1 (Лига 1)
14 октомври Задар - Динамо Загреб 2:1 (Лига 1)

Аякс:

21 септември Ноордвийк - Аякс 1:3 (Купа на Холандия)
24 септември Аякс - Твенте 1:1 (Ередивизие)
27 септември Реал Мадрид - Аякс 3:0 (Шампионска лига)
02 октомври Грьонинген - Аякс 1:0 (Ередивизие)
15 октомври Аякс - АЗ Алкмаар 2:2 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Динамо Загреб - Аякс

6 срещи
2 победи за Динамо Загреб
1 равенство
3 победи за Аякс
Голова Разлика: 7:5 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Динамо Загреб - 2.87
Равен - 3.30
Аякс - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Загреб - 2.70
Равен - 3.20
Аякс - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188