Байер - Генк: Аспирините ще постигнат първа победа в ШЛ


Н. Гавазов

Байер - Генк: Аспирините ще постигнат първа победа в ШЛ

Байер Леверкузен - Генк
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Алън Кели (Ейре)


Вицешампионът на Германия Байер Леверкузен посреща първенецът на Белгия Генк в среща от втория кръг на Шампионската лига. На старта на кампанията си в най-престижния европейски клубен турнир възпитаниците на Робин Дът гостуваха на Челси, срещу който заложиха основно на защитна тактика, която обаче можеше да донесе успех, ако Балак бе вкарал при 0:0. Общо взето, лондончани надиграха тотално „аспирините", които от своя страна се отърваха само с два пропуснати гола. Срещата ще бъде запомнена и с три отменени попадения, както и смяната на Балак в 66-та минута, при която публиката на „Стамфорд Бридж" изпрати германеца с аплодисменти. Във вътрешното първенство Байер се представя под очакванията и за седем мача вече записа три загуби. Ако поражението с 0:3 на „Алианц Арена" от Байерн Мюнхен през уикенда приемем за нормално, то как да определим загубата с 1:4 от Кьолн седмица по-рано? В момента „аспирините" се намират на 11-то място в таблицата за класиране на Бундеслигата и по всичко изглежда, че отборът все още не е намерил своя верен ритъм.

Генк започна кампанията си в Шампионската лига на своя земя срещу испанския Валенсия в мач, в който гостите определено превъзхождаха, особено през първото полувреме. Белгийският тим разчиташе основно на контраатаки, които не бяха много, а в срещата ще се запомнят многобройните пропуски на испанците, както и гредата, която спаси домакините в 72-та минута. В крайна сметка двата отбора не си отбелязаха гол и от равенството Генк трябва да е по-доволния отбор. Във вътрешното първенство възпитаниците на Марио Беен за осем мача имат само една загуба - при гостуването на Брюж, но успяха да постигнат цели четири равенства. В момента отборът се намира на шесто място в класирането на Про Лига с актив от 13 точки - с три по-малко от лидера и по всичко изглежда, че „сините" ще направят всичко възможно, за да защитят титлата си.

Наставникът на Байер Робин Дът е изправен пред някои проблеми в кадрово отношение, след като няма да може да разчита на петима основни играчи. Това са Адлер, Барнета, Ортега, Балак и Швааб. Това означава, че на врата най-вероятно ще застане Лено, а в средата на терена ще се разположат Ренато и Аугосто. Схемата на игра, с която ще излязат домакините ще бъде 4-2-4-1, което предполага по-разкрепостени действия както в атака, така и в нападение.

Единственият отсъстващ за Генк е 24-годишният полузащитник Торбен Йонелейт, който се възстановява от травма. Това означава, че почти сигурно на десния фланг ще застане Дюгари. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като според обстоятелствата в хода на мача Нванганга може да се изтегли по-назад и по такъв начин Фосен да остане сам на върха на атаката.

Въпреки, че Генк е един от най-успешните белгийски отбори, който през последните 15 години играе редовно в европейските клубни турнири, силата и качеството на Байер Леверкузен превъзхождат тези на своя противник. Немците са с три поредни загуби във всички турнири и мачът в сряда вечер на „БайАрена" идва в идеално време за тях - една победа срещу шампиона на Белгия ще донесе самочувствие на хората на Дът и може да стане трамплин за бъдещи успехи. Очакванията са за безпроблемна домакинска победа и всеки друг резултат би се смятал за изненадващ.


Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

27 август Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
09 септември Аугсбург - Байер Леверкузен 1:4 (Бундеслига)
13 септември Челси - Байер Леверкузен 2:0 (Шампионска лига)
17 септември Байер Леверкузен - Кьолн 1:4 (Бундеслига)
24 септември Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)

Генк:

09 септември Сент Труйден - Генк 3:4 (Лига 1)
13 септември Генк - Валенсия 0:0 (Шампионска лига)
18 септември Генк - Стандарт Лиеж 3:0 (Лига 1)
21 септември Дайнсе - Генк 2:6 (Купа на Белгия)
24 септември Льовен - Генк 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - Генк

1 среща
1 победа за Байер Леверкузен
0 равенства
0 победи за Генк
Голова Разлика: 4:1 за Байер Леверкузен


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.33
Равен - 5.00
Генк - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.30
Равен - 5.25
Генк - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111