Наполи най-после ще победи Виляреал


Н. Гавазов

Наполи най-после ще победи Виляреал

Наполи - Виляреал
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 27.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)

В среща от 2-я кръг на груповата фаза на Шампионската лига Наполи приема Виляреал. В Неапол в момента цари истински празник - най-престижният европейски клубен турнир се завръща на „Сан-Паоло" и целият град е в очакване на този мач. Освен това, резултатът от предстоящия двубой може значително да повлияе на шансовете на двата отбора да продължат борбата през пролетта. Отборът на Валтер Мадзари игра много силно в първата среща, противопоставяйки се успешно на Манчестър Сити и в крайна сметка си тръгна с точка от Англия. Това разбира се не е много, но на финала в състезанието равенството на „Етихад Стейдиъм" може да се окаже изключително ценно. В Серия А „партенопеите" започнаха според очакванията - с победа над Чезена, а след това сгазиха и шампиона Милан. Миналата седмица обаче, в междинния кръг на вътрешното първенство Мадзари реши да даде почивка на някои от титулярите - ход, който се оказа несполучлив, защото Наполи загуби изненадващо от Киево, а този злополучен мач намери продължение и през уикенда, когато на „Сан Паоло" домакините не успяха да победят Фиорентина, завършвайки 0:0 с „виолетовите".

Стартът на Виляреал в Шампионската лига започна с провал на своя земя. На „Ел Мадригал" испанския отбор бе пометен от немската машина Байерн Мюнхен, като най-обидното за феновете на отбора бе, че в хода на срещата левантийците нямаха дори шансове да се доберат до равенството. Разбира се, не всичко е загубено и все още нещата в групата могат да бъдат поправени, още повече, че съставът на квартета е такъв, че всеки може да загуби точки срещу другия. Във вътрешното първенство „жълтата подводница" не се представя добре и вече инкасира две загуби и две равенства, а първата победа дойде чак миналата седмица в междинния кръг.

Почти сигурно е, че от Наполи Кампаняро и Джемаил ще пропуснат срещата, докато положението на Маджо, който пропусна сблъсъка с Фиорентина в събота остава висящо. При това положение, най-вероятно мача в средата на терена ще започнат Инлер и Гаргано, а по фланговете ще се разположат бързоногите Маджо и Досена. Схемата на игра ще бъде традиционната за отбора 3-4-2-1, с Кавани на върха на атаката и Хамшик и Лавеци зад него.

За Виляреал най-голямата загуба може да бъде свързана с Джузепе Роси, който получи травма при гостуването на „Мамес" и бе заменен в 59-та минута от Рубен. Парадоксалното е, че само след 15 минути и аржентинецът трябваше да напусне след като счупи пръст. "Решението за участието на Роси ще бъде взето в последната минута", съобщиха от ръководството на "жълтите". Проблемите за Гаридо в кадрово отношение стават очевадни, след като участие в мача няма да вземе двигателят на отбора Борха Валеро, който изтърпява наказание. По такъв начин, нещата за „жълтата подводница" изглеждат доста сложни. Ако испанците излязат със схема на игра от двама нападатели без Роси, то компания на Нилмар в атаката ще прави Де Гусман, а на десния фланг на полузащитата не е изключено да застане Сориано. Ако Роси бъде изправен на крака, то на мястото на Валера ще започне Гусман.

Ако търсим кой е фаворитът в срещата, на пръв поглед това е Наполи - италианците са един от лидерите в Серия А, изоставайки от първото място на точка, освен това „партенопеите" победиха на своя земя не кой да е, а шампиона Милан (хеттрик на Кавани), докато „жълтата подводница" плува в низините на Примера дивисион и с просто се око се вижда, че тима воден от Гаридо се намира в криза. Ако обаче домакините се отнесат небрежно към своя противник, разчитайки, че той може сам да се победи - ще направят огромна грешка. Миналата година двата отбора завършиха тук 0:0, а след това, на „Ел Мадригал" Наполи загуби с 1:2, въпреки че започна добре. По принцип, съставът на двата тима не е особено променен от тези срещи, което предполага, че ще станем отново свидетели на интересен и оспорван сблъсък, в който "партенопеите" ще си отмъстят за миналогодишното си отстраняване в турнира Лига Европа.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

10 септември Чезена - Наполи 1:3 (Серия А)
14 септември Манчестър Сити - Наполи 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Киево - Наполи 1:0 (Серия А)
24 септември Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)

Виляреал:

10 септември Виляреал - Севиля 2:2 (Примера)
14 септември Виляреал - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)
17 септември Гранада - Виляреал 1:0 (Примера)
20 септември Виляреал - Майорка 2:0 (Примера)
24 септември Атлетик Билбао - Виляреал 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Наполи - Виляреал

2 срещи
0 победи за Наполи
1 равенство
1 победа за Виляреал
Голова Разлика: 2:1 за Виляреал


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.72
Равен - 3.60
Виляреал - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.72
Равен - 3.50
Виляреал - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157