Реал няма да има проблеми с Аякс


Т. Михайлов

Реал няма да има проблеми с Аякс

Реал Мадрид - Аякс
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 27.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)


Два от колосите на европейския футбол – Реал Мадрид и Аякс ще премерят сили в двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Времената са такива, че „белия балет“ може да бъде считан за абсолютен фаворит за трите точки, но въпреки това от холандците винаги могат да се очакват изненади.

Реал започна с победа с 1:0 като гост на Динамо Загреб участието си в най-престижния турнир на Европа. Мачът не бе никак лесен за възпитаниците на Жозе Моуриньо, който трябва да бъде доста щастлив за спечелените три точки. Изненадващо в Примера Лос Меренгес отпуснаха парата и загубиха цели 5 точки за 3 кръга. Първо Роналдо и компания отстъпиха на Леванте с 1:0, а после не можаха да победят и Расинг Санатндер (0:0). Все пак в последния кръг Реал напомни за себе си и размаза Райо Валекано с 6:2. След 5 кръга столичани са пети, изоставайки на точка от големия си съперник Барселона.

Аякс тръгна към 1/8-финалите на Шампионската лига с 0:0 у дома срещу основния си опонент за втората позиция Олимпик Лион. Явно спорът между двата тима ще е задочен и ще се реши от представянето им срещу Реал и Динамо като стремежът е да бъдат изгубени възможно по-малко точки. След мача си с Лион Аякс изигра и два двубоя от Ередивизи. И двете срещи бяха дербита срещу основните претенденти за титлата ПСВ Айндховен и Твенте. Резултатите – равенства. След 7 кръга Аякс е трети с 15 точки, изоставайки на 3 от лидера АЗ Алкмаар.

Интересно е да се отбележи, че двата тима се срещнаха в групите и през миналата година като Реал спечели и двете срещи (4:0 и 2:0), а в последствие стигна до ½-финала, където бе спрян от бъдещия шампион Барселона. Иначе Аякс има по-добър баланс, печелейки 4 от 8 срещи между двата клуба, при едно равенство и 3 победи на испанците.

Реал Мадрид няма да може да разчита на Фабио Коентрао и Пепе, които са контузени. Рикардо Карвальо е под сериозна въпросителна, след като пропусна мача с Райо Валекано поради сътресение. Марсело е наказан, както и Жозе Моуриньо, който няма да може да води тима си от скамейката за пореден път.

Положението в състава на Аякс е далеч по-добро, макар че холандците не разполагат с толкова много опции за промени, колкото имат испанците. Миралем Сюлеймани и Вурнон Анита се възстановиха от травми наскоро и ще могат да вземат участие в двубоя. Николай Бойлесен е аут поради разтежение.

Реал Мадрид е големият фаворит в предстоящия двубой не само заради класата си, но и заради домакинското предимство. Миналият сезон Аякс бе лесна плячка за „белите“, които ще имат възможност да обърнат историческия баланс в своя полза. На този етап Аякс трудно може да се противопостави на испанския гранд и ще трябва да се стремни към възможно по-леко поражение.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

10 септември Реал Мадрид - Хетафе 4:2 (Примера)
14 септември Динамо Загреб - Реал Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
18 септември Леванте - Реал Мадрид 1:0 (Примера)
21 септември Расинг Сантандер - Реал Мадрид 0:0 (Примера)
24 септември Реал Мадрид - Райо Валекано 6:2 (Примера)

Аякс:

10 септември Хераклес - Аякс 2:3 (Ередивизие)
14 септември Аякс - Олимпик Лион 0:0 (Шампионска лига)
18 септември ПСВ Айндховен - Аякс 2:2 (Ередивизие)
21 септември Ноордвийк - Аякс 1:3 (Купа на Холандия)
24 септември Аякс - Твенте 1:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Аякс

8 срещи
3 победи за Реал Мадрид
1 равенство
4 победи за Аякс
Голова Разлика: 10:8 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.20
Равен - 6.50
Аякс - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.18
Равен - 6.75
Аякс - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187