Ман Сити се изложи у дома срещу Наполи (видео)


И. Ангелов

Ман Сити се изложи у дома срещу Наполи (видео)

Отборът на Манчестър Сити не постигна победа в групата на смъртта на домашна сцена. Първата поява на "гражданите" в Шампионска лига бе притеснителна за тях. Наполи изглеждаше във форма покрай звездите на Сити, като двата тима произведоха добър футбол за гледане. Привържениците в Англия обаче ще останат разочаровани след кампанията на Сити в трансферната зона в последните години.

Мачът започна с натиск на Манчестър Сити. Техен бе центърът в началото на мача и изглеждаха стабилни в запазването на топката. Постепенно се търсеха пространства в предни позиции, но Наполи изглеждаше удобно в защита, като при отнемане на топката от своя страна изглеждаше на ниво и я задържаше добре. Защитата на Сити обаче доминираше и лесно връщаше топката на домакините.

Първото положение бе на сметката на „гражданите“, като Давид Силва изпълни добре пряк-свободен удар. Топката бе избита в корнер, от който последва следващ такъв, но нищо не се случи за домакините. В 12-ата минута Джеко притесни вратаря на гостите с удар, който бе неточен. Наполи отговори в 18-ата минута, когато Лавези нацели греда след неспасяем фалцов удар по посока на Джо Харт.

В 33-ата минута пък Ман Сити нацели греда. Агуеро напредна добре и предостави топката на волето на Яя Туре, който я запрати в гредата, като това бе изключителна възможност за гол. В 44-ата минута отново от свободен удар бе последното положение за Сити и за първото полувреме. След заучено положение обаче топката рикошира в защитник и напусна опасната зона за Наполи.

Второто полувреме започна с непрекъснато губене на топката и от двата тима. В 47-ата минута Силва проби, но не създаде проблеми на Де Санктис. В 53-ата минута след корнер, Лескот стреля с глава над вратата. В 57-ата минута Джеко опита късмета си с удар от далеч с много сила, но неуспешно. В 70-ата минута обаче Наполи отбеляза чрез Кавани. Само 4 минути отне на Сити да изравни чрез Коларов. В 78-ата минута Джеко замалко да не донесе второ попадение на своите, но ударът му мина на сантиметри от страничния пост.

До края на мача последва размяна на атаки, които не донесоха нищо на двата тима. В крайна сметка мачът завърши 1:1. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138