Лил - ЦСКА Москва: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Лил - ЦСКА Москва: Без шансове за гостите

Лил - ЦСКА Москва
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 14.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)

Лил посреща ЦСКА Москва в среща от група В на Шампионската лига и отчитайки кои са останалите участници в квартета, мнозина специалисти определят двубоя като битка за второто място. Французите придобиха правото да участват в най-престижния европейски клубен турнир благодарение на това, че спечелиха титлата във Франция - категорично и не оставяйки никакви съмнения в превъзходството си над своите конкуренти. Стартът на сезона за шампионите обаче не бе никак лек - равенство и загуба, но след това отборът влезе в нужния ритъм и записа три поредни победи. По такъв начин Лил се доближи до водача в класирането Монпелие и разликата между двата тима е само две точки.

През лятото тимът загуби Жервиньо, който премина в английския Арсенал, но пък за сметка на това се подсили с Дмитри Пайе от Оксер и Бенуа Педрети от Оксер. Най-важното обаче е, че северняците запазиха един от най-талантливите футболисти в Европа - Еден Азар, както и своя наставник Руди Гарсия - специалист, който може да постига резултати от нищото, да пренатсройва състава и да мобилизира играчите си.

ЦСКА Москва завърши миналогодишната си кампания в руската Висша лига на второ място и това осигури на „армейците" директното им влизане в групите на Шампионската лига. Основното оръжие на московчани е стабилността на състава и отбраната, както и наличието на достатъчно количество добри и равностойни футболисти. Ако трябва да говорим за слабостите в руския отбор - това е зависимостта от настроението сред футболистите и късата резервна скамейка. В това отношение, според мен ръководството на московчани допусна грешка, че не взе мерки да се подготви по-добре за предизвикателството на Шампионската лига и на практика не намери достойни заместници на Акинфеев и Хонда.

Във вътрешното първенство ЦСКА след като постигна седем поредни победи, в последните си шест мача записа само един успех и инкасира две загуби, което свали отбора от първото място в класирането, а фиаското у дома срещу Динамо може да струва и втората позиция на „армейците". Седем кръга преди края на шампионата ЦСКА все още дели лидерското място със Зенит, но проблемите в средата на терена и вратарският пост не може да не безпокоят Леонид Слуцки.

За домакините отпадна Баша, а участието на Мело и Шеджу е под въпрос. Но едва ли французите ще променят игровата си постройка и най-вероятно Руди Гарсия (който е наказан да не води отбора си за един мач) ще използва трима нападатели -Азар и Пайе по фланговете и Соу или Роделин като централен нападател. Най-вероятно Мавуба ще заеме място в опорната зона, а Педрети и Балмон непосредствено зад атаката.

Руснаците пристигнаха във Франция не с най-доброто, с което разполагат - в Москва останаха контузените Акинфеев, Васин, Щеников, Гонсалес, Хонда и Нецид, което буди тревога и безпокойство сред феновете на тима. Ще бъде интересно да разберем каква тактическа постройка ще избере Слуцки - дали опитният специалист ще постави в центъра на терена петима футболисти, събирайки на едно място Тошич и Дзагоев и оставяйки отпред само Лав или Думбия или ще избере по-открит вариант с двама нападатели.

Двубоят е от изключително важно значение за двата отбора. В компанията на Интер срещите между Лил и ЦСКА са своеобразен финал за второто място в групата и всяка грешна стъпка може да струва скъпо. Предимството на „армейците" е в това, че отборът е напълно обигран заради разгара на сезона в Русия, но загубите в кадрово отношение са колосални и могат да се окажат фатални. Силата на Лил е във фактора домакинство, както и в това, че след лошия старт, шампионите започват да набират скорост и придобиха самочувствие. Според мен, въпреки силата на ЦСКА, руснаците в момента не са в състояние да се противопоставят успешно на своя съперник и всякакъв друг резултат освен победа за Лил ще бъде изненадващ.

Прогноза за: Лил - ЦСКА 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Лил:

06 август Нанси - Лил 1:1 (Лига 1)
14 август Лил - Монпелие 0:1 (Лига 1)
20 август Каен - Лил 1:2 (Лига 1)
28 август Лил - Олимпик Марсилия 3:2 (Лига 1)
10 септември Сент Етиен - Лил 1:3 (Лига 1)

ЦСКА Москва:

06 август ЦСКА Москва - Зенит 0:2 (Висша лига)
13 август Рубин Казан - ЦСКА Москва 1:1 (Висша лига)
20 август ЦСКА Москва - Том Томск 3:0 (Висша лига)
28 август Спартак Москва - ЦСКА Москва 2:2 (Висша лига)
10 септември ЦСКА Москва - Динамо Москва 0:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лил - ЦСКА Москва

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Лил - 2.00
Равен - 3.40
ЦСКА Москва - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Лил - 1.90
Равен - 3.25
ЦСКА Москва - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122