Байерн ще тръгне с победа по пътя към финала


А. Павлов

Байерн ще тръгне с победа по пътя към финала

Виляреал - Байерн
Стадион: "Естадио Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 14.09.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

Без никакво съмнение Виляреал - Байерн е една от най-интересните срещи на старта на това издание на Шампионската лига. Двата отбора се намират в Група A, в която са още отборите на Манчестър Сити и Наполи. Според мнозина именно това е най-силната група в турнира, като в нея има представители и на четирите най-силни първенства в Европа. Това, естествено, е голяма предпоставка за качествени и завързани двубои, тъй че борбата за всяка една точка ще бъде крайно ожесточена.

В този ред на мисли ще бъде много важно за отборите да започнат с победа, защото това ще им даде крила и ще им помогне да играят по-добре в хода на надпреварата. Именно по този начин ще подходят всички тимове към първите два мача от Група A. Както вече разбрахте, в единия от тях Виляреал посреща Байерн, а в другия Манчестър Сити е домакин на Наполи.

Конкретно за двубоя между Жълтата подводница и Баварците можем да кажем, че гостите имат известно предимство заради по-солидните си опит и реноме в Шампионската лига. Този статут обаче по-скоро задължава Филип Лам и останалите футболисти на Байерн, защото традициите остават живи тогава когато те се поддържат.

Освен това моментната форма също е значим фактор. Ако съдим по осемте мача, които мюнхенци изиграха до този момент през кампанията, то те определено се намират в добро състояние. Тимът порази Айнтрахт Брауншвайг с 0:3 за Купата на Германия и се класира за втория кръг от състезанието. В Бундеслигата пък Баварците са начело в класирането с актив от 12 пункта. Така, въпреки че отборът загуби от Гладбах с 0:1 в първия кръг от първенството, след постигнатите четири поредни успеха Червените вече две седмици поред се намират на върха в подреждането. В плейофния кръг на Шампионската лига Байерн победи Цюрих и в двата мача (с 2:0 и 0:1) и влезе в груповата фаза на турнира. Момчетата на Юп Хайнкес показват страхотна игра и значително израстване в сравнение с миналата година. Баварците действат организирано в отбрана и опростено в нападение, като след първите осем официални мача от началото на сезона головата им разлика е 22:1.

В същото това време Виляреал записа само два шампионатни мача досега, тъй като Примера дивисион започна по-късно от Бундеслигата. На старта на кампанията в Ла Лига възпитаниците на Хуан Карлос Гаридо бяха прегазени от Барселона с 5:0, докато във втория кръг те завършиха наравно 2:2 със Севиля. Резултатът обаче от домакинския мач с Рохибланкос въобще не е провал не само защото севилци са силен отбор, а също и защото Виляреал игра с човек по-малко в продължение на 68 минути, след като Диего Лопес получи червен картон в 22-ата минута. Нещо повече, състезателите на Хуан Карлос Гаридо водеха с 2:1 пет минути преди края на редовното време, но попадението на Алексис в 86-ата минута донесе точката за Севиля.

Все пак Лопес ще бъде на линия за дуела с Байерн. Очаква се също така Нилмар да се завърне в титулярния състав на испанците, заменяйки опитния халф Хавиер Камуняс.

В лагера на Байерн пък не могат да ползват услугите на Ариен Робен, Ивица Олич и Брено, които все още лекуват травми. И Даниел Пранич не отпътува с отбора за Испания, след като не бе включен в групата за двубоя с Виляреал. Отсъствието на Робен ще позволи на Тони Кроос да запази мястото си в стартовия състав на Байерн. 21-годишният играч ще продължи да действа като офанзивен полузащитник, докато Томас Мюлер ще играе вдясно на атаката на тима. Даниел Ван Буйтен също може да се завърне сред титулярите, като за целта Жером Боатенг най-вероятно ще заеме позицията на десен бек. Това означава, че Рафиня ще трябва да седне на пейката.

Тези въртележки, които предприема Хайнкес, обаче не вредят на Баварците и това се забелязва ясно в досегашните срещи през сезона. Отборът на Дон Юп е много хомогенен и всички футболисти вземат активно участие и в двете фази на играта. Затова неслучайно размаза Фрайбург със 7:0 в последния си шампионатен двубой. Затова, макар утрешният сблъсък с Виляреал да е наистина трудна задача за изпълнение, Байерн има всички шансове да се справи с нея и да тръгне с победа по пътя към финала на своята "Алианц Арена".

Последни 5 изиграни срещи:

Виляреал:

10 август Елче - Виляреал 0:2 (Приятелска среща)
17 август Одензе - Виляреал 1:0 (Шампионска лига)
23 август Виляреал - Одензе 3:0 (Шампионска лига)
29 август Барселона - Виляреал 5:0 (Примера дивисион)
10 септември Виляреал - Севиля 2:2 (Примера дивисион)

Байерн:

17 август Байерн - Цюрих 2:0 (Шампионска лига)
20 август Байерн - Хамбургер 5:0 (Бундеслига)
23 август Цюрих - Байерн 0:1 (Шампионска лига)
27 август Кайзерслаутерн - Байерн 0:3 (Бундеслига)
10 септември Байерн - Фрайбург 7:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Виляреал - Байерн

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Виляреал - 3.25
Равен - 3.40
Байерн - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Виляреал - 3.30
Равен - 3.30
Байерн - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161