Спорът между Олимпиакос и Марсилия ще остане неразрешен


А. Павлов

Спорът между Олимпиакос и Марсилия ще остане неразрешен

Олимпиакос - Марсилия
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 13.09.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

След като вече Ви запознахме с двубоя между Дортмунд и Арсенал, сега ще обърнем поглед и към другия мач от Група F на Шампионската лига, в който един срещу друг ще излязат Олимпиакос и Марсилия. Както сблъсъка между дортмундци и лондончани, дуелът, противопоставящ гръцкия първенец и френския вицешампион, също изглежда доста равностоен. Може би съвсем леко предимство имат хората на Дидие Дешан, но Олимпиакос е отбор с богат опит по европейските терени и страхотна публика, тъй че шансовете на Червено-белите да запишат добър резултат в утрешната среща не са никак малки.

Още повече че в тима се подвизават класни и рутинирани футболисти като Олоф Мелберг, Франсоа Модесто, Ариел Ибагаса, Марко Пантелич, Рафик Джебур, Давид Фустер, Авраам Пападопулос и Василиос Торосидис. Освен това през летния трансферен прозорец гръцкият шампион се подсили с няколко нови играчи в лицето на Маниятис, Фейса, Хавито, Констанцо, Маркано, Гърбич, Орбаис, Йесте, Макун, Абдун и Даскалакис. Анастасиос Папазоглу и Йоргос Валериянос пък се завърнаха в отбора, след като през последната кампания играха под наем съответно в Пансерайкос и Трасивулос. В същото това време Олимпиакос бе напуснат от емблематичния Антониос Никополидис, който окачи ръкавиците на стената след края на миналия сезон. С нелеката задача да замени златният медалист от Евро 2004 ще се нагърби доскорошният вратар на Базел Франко Констанцо, който дойде в Пирея през това лято. В последните години аржентинецът понатрупа доста мачове както в швейцарската Суперлига, така и в европейските клубни турнири, така че той би трябвало да продължи със стабилните си изяви и при Червено-белите. Алберт Риера пък бе другият топсъстезател, който си тръгна от Олимпиакос, за да се премести в съседна Турция и да играе за Галатасарай.

Връщаме се отново на Констанцо. Засега 31-годишният страж не е получавал възможност да се изяви, тъй като в първия кръг от гръцкия шампионат отборът трябваше да се изправи срещу междувременно изхвърления от първенството Олимпиакос Волу.

От друга страна, Марсилия вече изигра пет мача от Лига 1 и до този момент европейският шампион от 1993 година разочарова със своите резултати. Тимът на Дешан записа два равни и три поражения, продължавайки да бъде без победа от старта на кампанията във френския елит. Логично марсилци се намират на неприятното 17-о място в таблицата, до което отборът слезе след загубата от Рен с 0:1 през уикенда. Все пак, въпреки слабите резултати в тези двубои, Марсилия вече има някаква игрова практика и това определено може да бъде предимство за тима при гостуването на "Георгиос Караискакис".

Още един плюс за гостите не само преди двубоя с Олимпиакос, а и изобщо преди това издание на Шампионската лига, е фактът, че в отбора останаха всички важни фигури, които бяха свързвани с напускане на "Стад Велодром". В добавка към това тимът привлече няколко попълнения, най-значимото от които несъмнено е френският национал и бивш капитан на Бордо Алу Диара. Никола Н'Кулу, Жереми Морел, Джими Траоре и Морган Амалфитано обаче също могат да помогнат на Марсилия. Морел и Амалфитано, които дойдоха от Лориен, са на линия за дуела с Олимпиакос и така те ще могат да дебютират за новия си тим в Шампионската лига. Не така стоят нещата при Матио Валбуена, който получи травма в подколянното сухожилие в двубоя с Рен и при всички положения ще пропусне мача с гърците. Андре Аю пък страда от контузия в слабините, която крилото претърпя по време на мач с националния тим на Гана. Първоначално Аю трябваше да почива 10 дни, ала все пак младокът би могъл да влезе в групата за срещата с Олимпиакос, за разлика от Стефан М'Бия, който все още се възстановява от фрактура на крака и е твърдо аут за гостуването в Югоизточна Гърция.

Наставникът на домакините Ернесто Валверде пък може да ползва услугите на всичките си налични футболисти, което несъмнено ще бъде плюс за домакините.

Въпреки това, както стана въпрос по-горе, понастоящем Червено-белите нямат нужната игрова практика и този факт означава, че те все още не са навлезли в ритъм, а туй е нещо, което има значение в двубоите от Шампионската лига. Все пак възпитаниците на Валверде изглеждат напълно способни, за да постигнат равенство, и трябва да признаем, че не би било никак изненадващо, ако това се случи.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

31 юли  Хееренвеен - Олимпиакос 5:4 (Приятелска среща)
04 август Олимпиакос - Уест Бромич 2:2 (Приятелска среща)
13 август ПАС Янина - Олимпиакос 0:0 (Приятелска среща)
17 август Олимпиакос - Галатасарай 1:0 (Приятелска среща)
21 август Олимпиакос - Интер 2:2 (Приятелска среща)

Марсилия:

06 август Марсилия - Сошо 2:2 (Лига 1)
14 август Оксер - Марсилия 2:2 (Лига 1)
21 август Марсилия - Сен Етиен 0:0 (Лига 1)
28 август Лил - Марсилия 3:2 (Лига 1)
10 септември Марсилия - Рен 0:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Марсилия

2 срещи
0 победи за Олимпиакос
0 равенства
2 победи за Марсилия
Голова разлика: 5:1 за Марсилия


Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 2.62
Равен - 3.20
Марсилия - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпиакос - 2.65
Равен - 3.10
Марсилия - 2.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122