Порто - Шахтьор: В битка за първото място


Н. Гавазов

Порто - Шахтьор: В битка за първото място

Порто - Шахтьор Донецк
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 13.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)


Порто приема Шахтьор Донецк в среща от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига и ще се опита да продължи впечатляващото си представяне от началото на сезона. Предишният сблъсък между двата отбора е в турнира за Купата на носителите на купи сезон 1983/84, когато в четвърфинален двубой „драконите" елиминираха своя противник след 3:2 в Лисабон и 1:1 в Донецк. Сега португалският шампион е без своята звезда Фалкао и Андре Вилаш-Боаш, но представянето на „драконите" е зашеметяващо - след първите четири кръга във вътрешното първенство, отборът воден от Виктор Перейра е с 12 точки и е отбелязал 12 попадения, допускайки само три.

Шампионът на Украйна Шахтьор Донецк също се представя впечатляващо и в изминалите девет кръга на вътрешното първенство постигна седем победи и допусна две равенства, като срещу Черноморец Одеса възпитаниците на Луческу загубиха концентрация и допуснаха изравнителен гол в допълнителното време на мача. В Европа „миньорите" също постигнаха успехи и се утвърдиха като отбор, който не е за подценяване. През сезон 2008/09 Шахтьор спечели Купата на УЕФА, а в миналогодишното издание на Шампионската лига украинците играха на четвъртфинал срещу бъдещия шампион Барселона.

Добрата новина за Виктор Перейра е завръщането в отбора на нападателя Хълк, който заради проблеми с глезена не взе участие в мача срещу Витория Сетубал. Схемата на игра на Порто ще бъде традиционната 4-3-3, като в атака може да се появи колумбиецът Родригес.

Мирча Луческу няма проблеми в кадрово отношение и ще може да разчита на всички свои футболисти за мача срещу Порто. Румънският специалист най-вероятно ще заложи в атака само на един нападател в лицето на Адриано, а схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Срещата между шампионите на Португалия и Украйна е определяна от мнозина като финал за първото място в групата. Въпреки, че тези два отбора са сочени за фаворити, едва ли някой от тях има намерение да стартира със загуба и по такъв начин да бъде подложен на натиск. Шахтьор започна последните си четири кампании в груповите фази на Шампионска лига и Лига Европа с победи и спечели три от последните си пет гостувания. Порто обаче има само една домакинска загуба в последните си девет мача на европейската сцена и всичко това прави сблъсъкът във вторник вечер на „До Драгао" вълнуващ и интригуващ.

Прогноза за: Порто - Шахтьор 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

14 август Витория Гимараеш - Порто 0:1 (Суперлига)
19 август Порто - Жил Висенте 3:1 (Суперлига)
26 август Барселона - Порто 2:0 (Суперкупа на Европа)
06 септември Униао Лейрия - Порто 2:5 (Суперлига)
09 септември Порто - Витория Сетубал 3:0 (Суперлига)

Шахтьор Донецк:

07 август Шахтьор Донецк - Кривбас 2:0 (Висша лига)
13 август Днепър - Шахтьор Донецк 1:3 (Висша лига)
21 август Шахтьор Донецк - Иличивец 3:0 (Висша лига)
28 август Черноморец - Шахтьор Донецк 2:2 (Висша лига)
09 септември Шахтьор Донецк - Волин 5:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - Шахтьор Донецк

2 срещи
1 победа за Порто
1 равенство
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 4:3 за Порто


Коефициенти от bet365:
Порто - 1.61
Равен - 4.00
Шахтьор Донецк - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Порто - 1.60
Равен - 3.75
Шахтьор Донецк - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124