Барселона - Милан: Среща между стари съперници


Н. Гавазов

Барселона - Милан: Среща между стари съперници

Барселона - Милан
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 13.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Европейският шампион Барселона ще започне защитата на титлата си срещу седемкратният първенец на Стария континент Милан - какво по-хубаво начало на тазгодишното издание на Шампионската лига! През уикенда каталунците гостуваха на негостоприемния Реал Сосиедад и след като в 11-та минута вече водеха с 2:0, по нищо не личеше, че домакините ще са в състояние да променят нещата. Само за две минути обаче, баските върнаха изненадващо два гола и по този начин не позволиха на „блаугранас" да си тръгне с трите точки.

Изненадващ резултат постигна и шампионът на Италия Милан срещу Лацио на „Сан Сиро" в мач, с който бе даден стартът на Серия А. В 21-та минута „росонерите" губеха с 0:2, след попадения на Клозе и Сисе от гостите. Само за четири минути обаче, Ибрахимович и Касано се възползваха от грешките в отбраната на столичани и успяха да изравнят, но сякаш дотук стигнаха силите на Милан, чиито нападатели така и не успяха да намерят повече пътя към вратата на Бизари.

Лошата новина за феновете на Барселона е контузията на Алексис Санчес, която извади чилиеца от групата за мача, но тук Гуардиола има алтернатива и най-вероятно Давид Вия ще започне като титуляр. Все още не е ясно напълно състоянието на Жерар Пике, който лекуваше травма получена по време на предсезонната подготовка. Най-добрата новина за каталунците е завръщането на капитана Карлес Пуйол, който се възстанови напълно от операцията в коляното и е готов да заеме мястото си в центъра на отбраната.

За Милан няма да играе Дженаро Гатузо, който изтърпява дисквалификация от четири мача заради провиненията си в миналогодишното издание на турнира. Това означава, че Ван Бомел ще заеме неговото място в халфовата линия, а Ночерино, който срещу Лацио бе резерва, най-вероятно сега ще започне като титуляр. Най-лошата новина за „росонерите" обаче е свързана с шведския нападател на тима Златан Ибрахимович, който се контузи по време на днешната тренировка и няма да пътува за Испания. По такъв начин Милан остава само с двама нападатели в лицето на Пато и Касано, след като Робиньо също лекува контузия, а Индзаги не бе картотекиран за мачовете от Шампионската лига.


Барселона и Милан са стари познайници - срещали са се 11 пъти в турнирите на УЕФА и са се побеждавали по четири пъти. Най-запомнящият се двубой бе през 1994 година на финала в Шампионската лига в Атина, когато „росонерите" отнесоха с 4:0 своя противник. Последната среща между двата гранда е от преди пет години, когато Милан измъкна равенството на „Камп Ноу" в полуфинален сблъсък на Шампионската лига, но тогава продължи Барселона, благодарение на победата си с 1:0 в Милано.

Очакванията са за интересен и интригуващ двубой, в който ще бъде любопитно да видим как домакините ще се справят с твърдата и опитна защита на своя противник. Нападателите на италианците също изглеждат опасно, но завръщането на Пуйол е гаранция, че защитата на Барселона ще бъде трудно преодолима. И двата отбора загубиха точки във вътрешните си шампионати и ще се опитат да компенсират това с евентуална победа във вторник вечер. На пръв поглед тима на домакините изглежда по-подготвен, но нека не подценяваме и шампиона на Италия, който притежава много опит зад гърба си. И все пак, едва ли каталунците  ще пропуснат да победят своя стар съперник пред собствената си публика.

Прогноза за: Барселона - Милан 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Суперкупа на Испания)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Купа Жоан Гампер)
26 август Барселона - Порто 2:0 (Суперкупа на Европа)
29 август Барселона - Виляреал 5:0 (Примера)
10 септември Реал Сосиедад - Барселона 2:2 (Примера)

Милан:

06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
14 август Малмьо - Милан 2:2 (Приятелска среща)
21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)
01 септември Комо - Милан 1:2 (Приятелска среща)
09 септември Милан - Лацио 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Барселона - Милан

14 срещи
6 победи за Барселона
4 равенства
4 победи за Милан
Голова Разлика: 20:17 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.28
Равен - 5.50
Милан - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.25
Равен - 5.50
Милан - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157