Челси ще има домашното предимство пред Байер Леверкузен


И. Ангелов

Челси ще има домашното предимство пред Байер Леверкузен

Челси - Байер Леверкузен
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 13.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)

Във вторник започва Шампионска лига – най-комерсиалният футболен турнир. Откриването по обичай не предлага множество зрелищни мачове, но ето че тук са поставени два от големите отбори в турнира и зрелището ще е гарантирано. В Група Е Челси приема Байер Леверкузен, като в другия мач от тази група Генк ще приеме Валенсия. Определено това е група от силни отбори и ще предизвика интерес сред много от феновете на тимовете в нея.

Именно поради наличието на силни отбори в групата може да сме сигурни, че тимовете няма да пестят усилие и ще залагат на силни състави за всяка среща. Тук като фаворит може би малко по-силно се очертава Челси, но от началото на сезона Леверкузен постоянно се подобрява, като от извън десетката, за 5 кръга успя дори временно да се настани на първото място в Бундеслигата. Челси от своя страна също започна добре сезона, но заема третото място във Висшата лига, като пропусна да спечели 2 точки през сезона до сега.

Челси може да е доволен от формата си поради наличието на нови футболисти, които изглежда се спогаждат добре и се сработват постепенно. Раул Мейрелеш и Хуан Мата демонстрират добра игра, като Мата играе изключително често с топката и се очертава като много важен за Челси в последно време. Свободната му роля ще създаде множество проблеми на защитата на Леверкузен, като той няма да се пести, за да запази титулярното си място в тима. Проблемът за Челси обаче е неясната ситуация в нападение. Статистически като най-добър за „сините“ се очертава Даниел Стъридж, който вкарва средно по 0.65 гола в мач. Звездите на тима Дрогба и Торес вкарват съответно по 0.18 и 0.17 гола в мач, което ще накара Вилаш-Боаш да се замисли за предната си линия.

Леверкузен започна умерено настоящия сезон, като след 3 победи 1 равен и 1 загуба, тима се намира в топ 4. Интересното е, че с всеки кръг от началото Леверкузен се изкачва в таблицата на Бундеслигата. Това е лоша новина за Челси, тъй като те ще посрещнат един гост в добра форма. Сериозни отсъстващи в тима на Леверкузен за тази среща няма да има, докато за Челси Есиен и Дрогба, който получи сътресение наскоро, вероятно няма да вземат участие. Михаел Балак пък заяви нетърпението си да се изправи срещу някой от бившите си съотборници и заяви, че няма да се даде на нито един от тях.

И така на „Стамфорд Бридж“ ще се срещнат два отбора в прогресираща форма, които са в сравнително оптимален състав и може да се наречат фаворити за първото място в групата. Няма съмнение, че ще дадат всичко от себе си, за да си подсигурят удобна стартова позиция в състезанието, а тежестта ще попадне в центъра на терена, където вероятно предимство ще имат Лампард и Мейрелеш, подкрепени от бързоногия Рамиреш. По този начин Челси ще успява да печели повече единоборства и ще създаде повече ситуации пред вратата на гостите. Пред домашната публика на Челси Леверкузен ще трябва да понесе голямо напрежение и ако не се справи с него, ще понесе загуба.

Прогноза за Челси - Байер Леверкузен 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:
06 август Рейнджърс - Челси 1:3 (Приятелска среща)
14 август Стоук Сити - Челси 0:0 (Висша лига)
20 август Челси - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
27 август Челси - Норич 3:1 (Висша лига)
10 септември Съндърланд - Челси 1:2 (Висша лига)

 

Байер Леверкузен:
07 август Майнц 05 - Байер Леверкузен 2:0 (Бундеслига)
14 август Байер Леверкузен - Вердер Бремен 1:0 (Бундеслига)
20 август Щутгарт - Байер Леверкузен 0:1 (Бундеслига)
27 август Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
09 септември Аугсбург - Байер Леверкузен 1:4 (Бундеслига)

 

Досегашни срещи:
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Коефициенти от bet365:
Челси - 1.40
Равен - 4.50
Байер Леверкузен - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.40
Равен - 3.75
Байер Леверкузен - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172