Байерн ще победи за втори път Цюрих


Н. Гавазов

Байерн ще победи за втори път Цюрих

ФК Цюрих - Байерн Мюнхен
Стадион: "Летцигрунд", Цюрих
Дата: 23.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)


Швейцарският Цюрих приема Байерн Мюнхен в среща-реванш от 4-я квалификационен кръг за попълване групите на Шампионската лига. Преди по-малко от седмица, двата отбора премериха сили на „Алианц-Арена", където с голове на Бастиан Швайнщайгер в 8-та минута и Ариен Робен в 72-та минута баварците материализираха своето превъзходство. Гостите имаха едно-единствено опасно положение за гол, което всъщност показва съотношението на силите в Мюнхен - в 37-та минута Чермити стреля с глава след изпълнение на пряк свободен удар, но топката попадна в ръцете на Нойер.

Във вътрешното първенство представянето на Цюрих, който през миналия сезон завърши втори не е никак добро и отборът в момента има само две победи в шест мача, а инкасира четири поражения - с едно по-малко от последния в класирането Лозана Спортс. След двете поредни победи над Грасхопърс и Базел, последва домакинска загуба от аутсайдера Нюшател, което всъщност е доказателство за колебанията в играта на вицешампионите. В момента подгласникът за титлата от миналата година се намира на седмо място в класирането с шест точки и е далеч от миналогодишните си добри изяви.

Байерн Мюнхен започна кошмарно тазгодишната си кампания в Бундеслигата - с домакинска загуба срещу участника в плейофите за оставане в немския елит Борусия Мьонхенгладбах. След това обаче хората на Юп Хайнкес стабилизираха и подобриха играта си и това намери отражение в разгромната победа с 5:0 над Хамбургер през уикенда. Освен това, мюнхенци запазиха вратата си суха в два поредни мача и след последните резултати във вътрешното първенство, дадоха сериозна заявка, че за разлика от миналата година ще са основен фаворит за титлата.

Швейцарците ще излязат без контузения Кукурузович, който лекува травма на кръстните връзки и ще пропусне по-голямата част от сезона. Беда също отпада за мача във вторник, след като получи червен картон в срещата в Мюнхен и най-вероятно двамата ще бъдат заменени от Бартметлер и Бъф.

Байерн ще бъде без Ивица Олич, за когото стана ясно, че се е контузил при отбелязването на петия гол във вратата на Хамбургер през уикенда. В групата за мача Хайнкес включи обаче Густаво и Боатенг, които пропуснаха срещата с „динозаврите" и е много вероятно във вторник вечер двамата да започнат като титуляри.

Цюрих достигна до този етап на турнира, елиминирайки Стандард Лиеж след равенство като гост и победа у дома с 1:0, но сега, срещу немският гранд това няма да бъде достатъчно. Всъщност, по-голямата класа и добрият резултат в Мюнхен правят Байерн фаворит не само за крайния изход от сблъсъка, а и за двубоя във вторник вечер.

Прогноза за: Цюрих - Байерн 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

ФК Цюрих:

03 август ФК Цюрих - Стандарт Лиеж 1:0 (Шампионска лига)
07 август ФК Цюрих - Грасхопърс 6:0 (Суперлига)
13 август Базел - ФК Цюрих 1:2 (Суперлига)
17 август Байерн Мюнхен - ФК Цюрих 2:0 (Шампионска лига)
20 август ФК Цюрих - Ксамакс 0:2 (Суперлига)

Байерн Мюнхен:

01 август Айнтрахт Брауншвайх - Барселона 0:3 (Купа на Германия)
07 август Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 0:1 (Бундеслига)
13 август Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
17 август Байерн Мюнхен - ФК Цюрих 2:0 (Шампионска лига)
20 август Байерн Мюнхен - Хамбургер 5:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

ФК Цюрих - Байерн Мюнхен

1 мач
0 победи за ФК Цюрих
0 равенства
1 победа за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 2:0 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
ФК Цюрих - 6.00
Равен - 4.20
Байерн Мюнхен - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
ФК Цюрих - 6.00
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178