Байерн ще започне своя поход към Мюнхен с победа


Н. Гавазов

Байерн ще започне своя поход към Мюнхен с победа

Байерн Мюнхен - ФК Цюрих
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 17.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Алексей Николаев (Русия)

В първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, Байерн Мюнхен приема швейцарския Цюрих и ще се опита да излезе победител в сблъсъка, за да продължи традицията от 1997 година да бъде редовен участник в най-престижния европейски клубен турнир (с едно прекъсване през сезон 2007/08). Мюнхенци започнаха сезона в Бундеслигата кошмарно - с домакинска загуба от Борусия Мьонхенгладбах, но неочаквано победиха след това Волфсбург с 1:0. Това начало наистина не оправда изявленията на баварците, че отборът смята да си върне титлата в Германия. По-голямата загадка е друга: тази година финалът на Шампионската лига ще бъде в Мюнхен и имат ли сили футболистите на Юп Хайнкес да се справят с предизвикателството да играят последния мач в турнира на домашна сцена?

Противникът на Байерн тази вечер е един добър и твърд отбор, който обаче е напълно преодолим. През миналия сезон Цюрих стана вицешампион на Швейцария, не успявайки да спечели битката с Базел. Впрочем, точно тези два отбора си оспорват през последните години титлата в страната, като Цюрих триумфира през 2007 и 2009 година, а през настоящата кампания във вътрешното първенство, отборът вече победи своя конкурент с 2:1, но въпреки това, заема незавидното шесто място с актив от шест точки след пет изиграни мача.

Добрата новина за домакините е възстановяването на Робен, който бе включен в групата за мача, след като преди това не игра срещу Волфсбург, заради контузия в гърба. С изключение на Брено, Юп Хайнкес ще може да разчита на всички футболисти и по този начин, специалистът няма никакви проблеми в кадрово отношение. Атаката ще се води от Гомес, а Рибери и Мюлер ще се разположат по двата фланга. Швайнщайгер и Густаво ще заемат места в опорната зона, а в центъра на защитата - Боатенг и Бадщубер.

За разлика от немците, положението в лагера на Цюрих е тревожно, защото в понеделник стана ясно, че основният полузащитник Кукурузович страда от кръстни връзки и пропуска по-голямата част от сезона. Най-вероятно в централната част на терена отговорността да го замести ще бъде поета от младия футболист Оливър Баф, който ще си партнира с ветерана Егертер. Схемата на игра на гостите ще е 4-4-2, с Афонс и Махмеди начело на атаката, а в опорната зона ще се разположи Маргайрас.

Настроенията преди мача характеризира полузащитника на Цюрих Душан Джурич: „Разбира се, нека реално гледаме на нещата. Заедно с това обаче, ние имаме своите шансове".

Фаворит в двубоя е Байерн, но може да бъдем убедени, че гостите ще се опитат да дадат достоен отпор на своя съперник и със сигурност хората на Хайнкес ще трябва да се постараят доста, за да наложат волята си над своя противник. Класата на немците не бива да бъде поставяна под съмнение и ако мюнхенци силно желаят да участват във финалния мач на турнира - ще трябва да започнат своя поход именно от двубоя тази вечер. А това означава само едно: задължителна победа.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Цюрих 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

26 юли Байерн Мюнхен - Милан 1:1 (Приятелска среща)
27 юли Байерн Мюнхен - Барселона 0:2 (Приятелска среща)
01 август Айнтрахт Брауншвайх - Барселона 0:3 (Купа на Германия)
07 август Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 0:1 (Бундеслига)
13 август Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)

ФК Цюрих:

27 юли Стандарт Лиеж - ФК Цюрих 1:1 (Шампионска лига)
30 юли Лозана - ФК Цюрих 2:1 (Суперлига)
03 август ФК Цюрих - Стандарт Лиеж 1:0 (Шампионска лига)
07 август ФК Цюрих - Грасхопърс 6:0 (Суперлига)
13 август Базел - ФК Цюрих 1:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - ФК Цюрих

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.20
Равен - 7.00
ФК Цюрих - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 7.00
ФК Цюрих - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178