Твенте ще вземе лек аванс пред Бенфика


Т. Михайлов

Твенте ще вземе лек аванс пред Бенфика

Твенте - Бенфика
Стадион: "Де Гролш Весте", Еншеде
Дата: 16.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)


Твенте посреща Бенфика в първи плейоф за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима бяха там през миналия сезон, но сега единият ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Холандците изпуснаха титлата в последния кръг на миналия сезон като колосът Аякс се завърна на трона след дълга пауза. Възпитаниците на Ко Адриансе започнаха успешно холандския шампионат и в първите два кръга записаха две победи над НАК Бреда и АЗ Алкмаар. В третия предварителен кръг на най-престижния турнир Твенте изхвърли румънския Васлуй. В допълнение сезонът започна с победа над Аякс за Суперкупата.

Бенфика, подобно на съперника си, приключи като вицешампион в португалската лига. „Орлите“ бяха близо до финала в Лига Европа миналия сезон, но отпаднаха в предпоследната фаза от Спортинг Брага, което лиши зрителя от битка между двата португалски колоса. Стартът на шампионата не бе особено успешен за Бенфика, като тимът направи само 2:2 с Жил Висенте. Бенфика също започна от предишния кръг в Шампионската лига, където отстрани турския Трабзон след 2:0 в Лисабон и 1:1 в Трабзон.

Нападателят на Твенте Насер Шадли е с контузия в коляното и ще пропусне мача. Бранителят Тило Лугерс е възстановен от разтежение и може да се завърне на терена. За Бенфика вероятно ще видим новото попълнение Хуан Капдевила. Наказанието на Луизао изтече. Пабло Аймар едва ли е готов за пълни 90 минути.

Домакинството дава леко предимство на Твенте, макар че на пръв поглед силите са доста изравнени. Изглежда, че Бенфика е по-опитен в европейските турнири, но в псоледните няколко сезона Твенте също се представи изключително успешно. Предстои равностоен мач, в който холандците ще вземат лек аванс.

Последни 5 изиграни срещи:

Твенте:

26 юли Твенте - Васлуй 2:0 (Шампионска лига)
30 юли Твенте - Аякс 2:1 (Суперкупа на Холандия)
03 август Васлуй - Твенте 0:0 (Шампионска лига)
07 август НАК Бреда - Твенте 0:1 (Ередивизие)
13 август Твенте - АЗ Алкмаар 2:0 (Ередивизие)

Бенфика:

20 юли Бенфика - Тулуза 1:0 (Приятелска среща)
27 юли Бенфика - Трабзонспор 2:0 (Шампионска лига)
03 август Трабзонспор - Бенфика 1:1 (Шампионска лига)
06 август Бенфика - Арсенал 2:1 (Приятелска среща)
12 август Жил Висенте - Бенфика 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Твенте - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Твенте - 2.50
Равен - 3.20
Бенфика - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Твенте - 2.40
Равен - 3.15
Бенфика - 2.88

Прогноза: Твенте - Бенфика 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195