Арсенал ще вземе добър аванс срещу Удинезе


Т. Михайлов

Арсенал ще вземе добър аванс срещу Удинезе

Арсенал - Удинезе
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Кевин Блом (Холандия)

Арсенал посреща Удинезе в първи плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Ако „топчиите“ успеят да преодолеят хита на пролетния дял в Серия А ще запишат 14-то поредно участие в най-престижния турнир на Стария континент. „Зебрите“ също имат срещи в груповата фаза на надпреварата през Сезон 2004/2005.

Висшата лига на Англия стартира с равенство за Арсенал срещу Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“. Резултатът не е толкова лош, тъй като „свраките“ са корав домакин. По-притеснителното е случващото се на трансферния пазар. Само ден преди мача с Удинезе капитанът на лондончани Сеск Фабрегас бе продаден на Барселона. Трансфер на Самир Насри също изглежда твърде възможен. Така хората се питат дали Арсен Венгер отново ще извади скрити козове за предстоящия сезон или ще позволи за пръв път тимът му да остане извън четворката, а може би и извън най-престижния турнир.

За щастие на англичаните и Удинезе е на кръстопът. Макар ръководството на тима да е спокойно, феновете далеч не вярват, че любимците им ще са фактор в Серия А и тази година. Причината е, че голямата звезда Алексис Санчес, подобно на Фабрегас, пое към Барселона, Кристиян Сапата към Виляреал, а Гьокхан Инлер подсили Наполи. На „Фриули“ все пак остана Антонио Ди Натале, който ще бъде и основна опасност за вратата на Шчесни. Проблем за тима от Северна Италия ще бъде фактът, че Серия А стартира едва на 27-ми август. Така гостите ще са по-назад с подготовката.

Арсен Венгер вероятно ще заложи на подобен състав като този срещу Нюкасъл. Робин ван Перси е наказан заради скандалния си червен картон срещу Барселона в 1/8-финалите миналата година. Тео Уолкът може да замени новото попълнение Жервиньо. Джак Уилшър и Абу Диаби са с контузии, което задълбочава проблемите в халфовата линия.

Наставникът на Удинезе Франческо Гуидолин ще заложи на трима в отбрана и петима в халфовата линия. Ди Натале и Барето ще водят атаката. Тимът няма сериозни проблеми с контузии и ще може да противопостави най-доброто срещу „топчиите“.

Класата на Серия А значително спадна в последните години и четвъртият тим в нея трудно може да се противопостави на четвртия в Англия. Още повече, че Удинезе не е от нивото на Интер, Милан и Ювентус, а дори и от това на Рома. Подобни отбори досега не са създавали проблеми за Арсенал. Напоследък лондончани играят много успешно в Италия. Най-добрият залог е победа за момчетата на Арсен Венгер с резултат, който да остави минимална интрига за реванша.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

23 юли Кьолн - Арсенал 1:2 (Приятелска среща)
30 юли Арсенал - Бока Хуниорс 2:2 (Приятелска среща)
31 юли Арсенал - Ню Йорк Ред Булс 1:1 (Приятелска среща)
06 август Бенфика - Арсенал 2:1 (Приятелска среща)
13 август Нюкасъл - Арсенал 0:0 (Висша лига)

Удинезе:

20 юли Бордо - Удинезе 1:3 (Приятелска среща)
23 юли Олимпик Марсилия - Удинезе 1:2 (Приятелска среща)
30 юли Ница - Удинезе 1:0 (Приятелска среща)
04 август Кадис - Удинезе 0:0 (Приятелска среща)
10 август Удинезе - Тамай 12:1 (Приятелска серща)


Досегашни срещи:

Арсенал - Удинезе

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.44
Равен - 4.33
Удинезе - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.45
Равен - 4.00
Удинезе - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186