Лудогорец ще вземе аванс преди реванша срещу Динамо Батуми


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе аванс преди реванша срещу Динамо Батуми

Лудогорец - Динамо Батуми
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 10.07.2024 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема Динамо Батуми на стадиона в Разград в първи мач от първия предварителен кръг на Шампионска лига. Родните шампиони са мотивирани да се класират за груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир. Първото изпитание е тимът от Грузия. Все пак българският тим изглежда като фаворит. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Под въпрос за мача е Якуб Пьотровски, който почива около седмица след края на участието му на Евро 2024, което за Полша приключи още в груповата фаза. На континенталния турнир Пьотровски игра в два мача, като записа общо 58 минути за своята страна.

Халфът отмори няколко дни в Гърция, където дори предложи брак на своята половинка Виктория, след което тръгна към Разград, за да започне подготовка със съотборниците си. Все още обаче не е ясно дали Якуб Пьотровски ще играе срещу Динамо Батуми. Възможно е той да бъде резерва в първия мач и да започне като титуляр в реванша.

Лидерът на разградчани направи впечатляващ сезон 2023/24, който завърши със следните цифри – 51 мача, в които вкара 17 гола и даде 6 асистенции. Към днешна дата интересът към Пьотровски е много голям, но както каза спортният директор на шампионите Георги Караманджуков – никой няма да бъде продаван докато текат квалификациите за евротурнирите. Така че, трансфери ще има най-рано през втората част на август.

Като цяло Георги Дерменджиев ще заложи на най-доброто за мача. "Това е един добър отбор, който е шампион на страна, която участва на европейското първенство", заяви Дерменжиев. "Ние трябва да бъдем на 100 процента мотивирани в двубоите с Динамо. Дали това е най-трудният отбор, който ни се падна? Не виждам смисъл да коментираме този въпрос. Жребият е изтеглен", допълни специалистът.

"Гостуване или домакинство в реванша не дава предимство. Мачовете са два, а головете на чужд терен при две равенства не важат. Просто ние трябва да изиграем двубоите с грузинците на ниво и двете срещи, за да можем да ги елиминираме", категоричен е Георги Дерменджиев.

В дните преди мача съперникът на Лудогорец в Шампионската лига - Динамо Батуми привлече португалския вратар Рикардо Силва. 25-годишният страж се присъедини към отбора от Батуми и ще бъде на разположение за мачовете с Лудогорец. В кариерата си Силва е бил част от съставите на Тондела, Мориерензе и Санта Клара. Рикардо Силва е юноша на Порто, като Динамо Батуми ще бъде първият му отбор извън Португалия.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО БАТУМИ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292