ПСЖ ще довърши Реал Сосиедад


Н. Гавазов

ПСЖ ще довърши Реал Сосиедад

Реал Сосиедад - ПСЖ

Стадион: "Аноета", Сан Себастиан

Дата: 05.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

    Реал Сосиедад ще бъде домакин на ПСЖ на стадион "Аноета" в Сан Себастиан в реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

Първата среща завърши с комфортна победа за парижани с 2:0. В интерес на истината баските направиха нелошо първо полувреме, през което успяха да опазят суха вратата си. Крепостта на гостите обаче рухна след почивката. Отначало Килиан Мбапе се разписа, а в средата на втората част Брадли Баркола довърши съперника, който има тежка задача да вкара три гола, за да отстрани френския шампион.

Иначе и двата тима влизат в днешния си мач в лоша форма.

Реал Сосиедад отпадна от Купата на Краля, след изненадваща загуба от Майорка в полуфиналите на турнира, а в първенството загуби два от три двубоя. През уикенда баските гостуваха на колебливия Севиля и въпреки че вкараха два гола, загубиха с 3:2, което ги изпрати извън зоната на евротурнирите и на 10 точки от петата позиция. По-лошо е, че играчите на Алгуасил имат само една победа, с която да се похвалят от последните си девет мача във всички турнири и тревожната им последователност без победи у дома е седем срещи, откакто победиха Севиля с 2:1 в мач от Ла Лига.

Междувременно, докато ПСЖ се учи да играе без Мбапе, отборът губи точки във френското първенство, въпреки че това не е толкова критично, защото парижани са с 9 точки пред най-близкия си конкурент. Последицата от експериментите на Енрике с Килиан, когото той извади от игра през второто полувреме, бе загубата на точки в мача с Монако (0-0) миналия уикенд. А преди това имаше равенство с Рен (1:1). Така парижани заминаха за Испания със серия от 20 мача без загуба, но и без нито една суха мрежа от 12 мача в Шампионска лига като гост на испански отбори. Тук е мястото да напомним за "касапницата" през сезон 2016/17, когато в мач от плейофите на Шампионска лига ПСЖ победи Барселона с 4:0 у дома, но катастрофира за 1:6 в столицата на Каталуния – по ирония на съдбата архитект на този разгром бе именно Луис Енрике.

Реал Сосиедад не можа да използва  ключовия защитник Ариц Елустондо за първия мач - 29-годишният футболист бе наказан поради натрупване на жълти картони - но сега той има право отново да излезе на терена в евротурнирите.

Аут обаче са Мартин Меркеланц (коляно), Алваро Одриозола, Айхен Муньос, Карлос Фернандес (коляно) и Андер Баренчея.

Що се отнася до гостите, напускащият Мбапе бе изваден рано за втория мач от Лига 1, който се проведе в петък вечерта и изглеждаше, че звездата накуцва, но Енрике разкри, че смяната му е била чисто тактически избор.

Бившият шеф на Барселона повтори, че отборът му трябва да "свикне" да играе без 25-годишния футболист, но дали подобни груби решения на испанеца могат да продължат до края на сезона е съвсем друг въпрос. Така или иначе очакваме Мбапе да започне мача с Реал.

Пейката е мястото, където се очаква да бъде Маркиньос, Милан Шкриняр (глезен), Серхио Рико (глава), Лайвин Курзава ( гръб) и Преснел Кимпембе (ахилес).

Предполагаме, че Реал Сосиедад ще даде битка на своя гост и ще затрудни живота на Мбапе и компания, но по-голямата класа на парижани е очевидна във всички линии и това ще даде отражение на резултата.

Прогноза: Реал Сосиедад – ПСЖ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСЖ (Луис Енрике)
 
Донарума
   
Хакими
Перейра
Ернандес
Мендес
Заир-Емери
Угарте
Витиня
Дембеле
Мбапе
Баркола
Оярсабал
Силва
Кубо
Мерино
Зубименди
Мендес
Галан
Льо Норман
Зубелдия
Траоре
   
Ремиро
 
Реал Сосидад (Иманол Алгуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосидад - ПСЖ 1:2

  Сподели
200