ПСВ остави Севиля на дъното


И. Ангелов

ПСВ остави Севиля на дъното

Севиля посрещна ПСВ Айндховен в петия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. След обрат на гостите до 3:2 днес в Испания домакините остават последни в групата с 2 точки, ПСВ е втори с 8 т., 1 зад Арсенал, който днес играе с Ланс (намиращ се на трета позиция с 5 т.).

След няколко ранни положения и пред двата отбора Севиля поведе след статично положение от ляво, което Ракитич изпрати флацово в полето и Рамос вкара с малко късмет за 1:0. В 39-ата минута ВАР отмени гол на Соу, който помисли, че е направил 2:0. Последва и удар в гредата на Ен-Несири. 

Нападателят вкара за 2:0 точно след подновяването на втората част като прехвърли вратаря след подаване на Акуня. Последва голямо подобрение в играта на ПСВ и след няколко положения и изгонване на Лукас Окампос за домакините в 66-ата минута, видяхме 2:1 веднага в 68-ата. Тук Дест намери Исмаел Сайбари за красив гол.

В 81-ата минута ПСВ изравни Гудели си вкара автогол за 2:2, като до края и двата тима имаха големи положения за повече. Победата обаче дойде за гостите в 92-ата минута чрез Пепи за 3:2. Фертесен напредна от ляво през Хуалну и намери главата на включилия се полузащитник за попадението.

  Сподели
179