Сити без проблем с Йънг Бойс, Лайпциг бие Звезда


И. Ангелов

Сити без проблем с Йънг Бойс, Лайпциг бие Звезда

Манчестър Сити посрещна Йънг Бойс, а РБ Лайпциг гостуваше на Цървена звезда в четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините от Манчестър нямаха проблеми и след 3:0 над Йънг Бойс остават перфектни с 4 победи и 12 точки, 3 над Лайпциг, който взе победа с 2:1 днес, докато опашкарите са с по 1 т.

В 22-ата минута днес в Манчестър 1:0 стана след дузпа, която Люис спечели и Холанд реализира, изпращайки вратаря в грешна посока. В 46-ата минута на първата част след близо 80% владение на топката, Фоден вкара под вратаря след подаване на Грилиш за 2:0.

В 51-ата минута за 3:0 вкара отново Холанд, отново след добра игра и асистенция на Люис.

Междувременно в Сърбия РБ Лайпциг взе своето с 2:1, като голът за 1:0 дойде в 8-ата минута от Симонс, който фалцира топката покрай Мияйлович и в мрежата след подаване на Шлагер. Домакините имаха голяма възможност да се върнат в 51-ата минута, но Шешко от дистанция намери гредата. 

В 77-ата минута Шлагер изработи гол и за Опенда и неговия нисък удар за 2:0, преди домакините да върнат за 2:1 в 81-ата минута чрез автогол на Хенрихс.

 

  Сподели
307