Арсенал поведе групата с победа, ПСВ и Ланс равни


И. Ангелов

Арсенал поведе групата с победа, ПСВ и Ланс равни

Севиля посрещна Арсенал в срещата от третия кръг на Шампионска лига, като във втора група едновременно и Ланс прие ПСВ. В първата среща в Испания Арсенал спечели с 2:1 на гости, за да остави съперника си с 2 точки, колкото ще има ПСВ след равенството 1:1 на гости. Арсенал води с 6 т., докато втори са французите с 5.

На "Рамон Санчес Писхуан" гостите започнаха силно, но гол дойде чак в добавеното време на първата част когато при бърза контра Жезус намери Мартинели и той се справи с вратаря за 1:0. 

В 53-ата минута лошо изчистване на Гудели попадна в Райс и той бързо намери Жезус за фалцов удар и 2:0 през Найланд. Гудели отговори за 2:1 в 58-ата минута след корнер на Ракитич, който намери главата му. До края обаче испанците не успяха да се върнат.

Същевременно Ланс и ПСВ не си вкараха в първото полувреме, в което имаха само 1 точен удар. В 54-ата минута ПСВ поведе на гости след красив удар от дистанция на Бакайоко за 1:0. В 65-ата минута 1:1 направи Уахи веднага след трите смени на домакините.

  Сподели
258