Бенфика ще спечели първи точки в ШЛ


Н. Гавазов

Бенфика ще спечели първи точки в ШЛ

Бенфика - Реал Сосиедад

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 23.10.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Бенфика търси първите си точки в Шампионска лига, когато в мач от група D посреща Реал Сосиедад на "Естадио да Луж" във вторник.

Португалският колектив загуби и двата мача срещу Ред Бул Залцбург и Интер, докато отборът от Ла Лига осигури максимален брой точки в Австрия във втория си двубой. Това означава, че днешният сблъсък е последен шанс за "орлите" не само да оставят следа в тазгодишното издание на турнира, но и да запазят шансове да продължат към плейофите.

Бенфика бе нарочена за фаворит за излизане от групата си в Шампионска лига след жребия, но отборът на Роджър Шмид е на дъното преди третия мач, след две поражения с по 1:0. "Орлите" бяха изумени от Залцбург с 10 играчи в Португалия в първия мач, преди да загубят на "Сан Сиро". Проблемът с Бенфика през този сезон е, че не успя да пренесе формата си от вътрешното първенство в Европа. Лисабонци записаха 7 победи и 1 загуба от техните 8 мача в лигата този сезон, което включва победа с 1:0 над главния съперник Порто.

Реал Сосиедад няма да бъде лесен съперник, което се вижда от победата с 2:0 над Залцбург последния път. Испанците успяха благодарение на головете на Микел Оярсабал и Браис Мендес в първите 30 минути, а след това удържаха резултата до последния съдийски сигнал. Този триумф бе първата победа на Сосиедад в груповата фаза на Шампионска лига след победата над Галатасарай през септември 2003 г. Отборът на Сан Себастиан пътува до Лисабон, за да продължи без загуба в надпреварата през този сезон и със статут на тим, който загуби само от Реал Мадрид през настоящата кампания, като всеки, който е гледал този мач, знае колко равностоен бе сблъсъкът и как баските контролираха столичани.

Анхел Ди Мария и Александър Бах са аут заради контузиите си до ноември. Вероятно Фредрик Аурснес ще замени Бах, като се очаква Бенфика да се подреди в схема 4-2-3-1.

Андре Силва, Алваро Одриосола и Киърън Тиърни имат проблеми с мускулите, но вероятно ще попаднат в състава. Мартин Меркеланц несъмнено е аут заради контузия в коляното.

Тъй като ситуацията на Бенфика в група D е тежка, португалският колектив трябва да победи Сосиедад, за да намали разликата от настоящите лидери. Очакванията са за напрегнат мач, както и това да видим голове във двете врати.

Прогноза: Бенфика - Реал Сосиедад 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосиедад (Иманьол Игуасил)
 
Ремиро
   
Траоре
Зубелдия
Льо Норман
Муньос
Мендес
Мерино
Субименди
Баренечея
Оярсабал
Фернандес
Муса
Марло
Силва
Нерес
Коку
Невеш
Бернат
Отаменди
Силва
Аурснес
   
Трубин
 
Бенфика (Роджер Шмид)

Обоснована прогноза: Бенфика - Реал Сосиедад 2:1

  Сподели
247