Атлетико ще прекъсне серията без победи


Н. Гавазов

Атлетико ще прекъсне серията без победи

Атлетико - Фейнорд

Стадион: "Метрополитано", Мадрид

Дата: 03.10.2023 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Франсоа Летекс (Франция)

Атлетико Мадрид ще потърси първата си победа през този сезон в Шампионска лига, когато посрещне Фейнорд в сряда вечер в мач от втория кръг на груповата фаза на турнира.

"Дюшекчиите" изпуснаха трите точки срещу Лацио на "Олимпико" на старта на кампанията си. Пабло Бариос откри резултата за гостите в средата на първото полувреме, но надеждите на испанците за успех бяха попарени в 94-та минута от вратаря на "орлите" Иван Проведел, който с глава прати топката в мрежата зад колегата си Ян Облак. Така Атлетико остана само с две победи в последните си 11 мача от груповата фаза на Шампионска лига, но отговорът на тази лоша статистика дойде пет дни по-късно, като хората на Диего Симеоне победиха с 3:1 Реал Мадрид. Последваха успехи и над Осасуна и Кадис, които помогнаха на "дюшекчиите" да се изкачат до 4-та позиция в таблицата на Ла Лига.

Фейнорд се завърна на голямата сцена след шестгодишно отсъствие с победа над Селтик през миналия месец. Калвин Стенгс и Алиреза Джаханбахш вкараха по един гол при дебюта си в Шампионска лига за успеха с 2:0 над шотландците.Това само потвърждава добрата форма на колектива на Арне Слот, който вкара 26 гола в последните си шест срещи и е без загуба в последните си осем двубоя. Четири от тези попадения дойдоха при гостуването на Аякс след мача със Селтик, а през уикенда ротердамци се наложиха с 3:1 над Го Ахед.

Домакините са без Пабло Бариос, Тома Лемар, Чаглар Суюнджу и Рейнилдо, но Родриго Де Паул се завърна след контузия през уикенда. Бившият играч на ПСВ Мемфис Депай сега ще се надява да се възстанови навреме, за да играе срещу Фейенорд. Диего Симеоне ще има на разположение и Алваро Мората, след като испанецът изтърпя наказание срещу Кадис, като Алваро трябва да измести Анхел Кореа от стартовия състав.

Междувременно Фейенорд остава без водещия си стрелец Сантяго Хименес тази седмица, тъй като мексиканският нападател излежава втория мач от наказанието си за два мача заради изгонването му в четвъртфиналите на Лига Европа през миналия сезон. Аясе Уеда , който едва наскоро се завърна след контузия, получена по време на международни ангажименти с Япония, вероятно ще бъде титуляр.

Съзнавайки, че не може да се толерира втори пореден провал в главния европейски клубен турнир, бандата на Симеоне ще хвърли всичко в този мач, за да вземе трите точки и да прекъсне най-дългата си серия без успех в Шампионска лига. Очаква се мадридчани да проявят същия дух както срещу Кадис през уикенда, когато направиха обрат след 0:2, така че Фейнорд е изправен пред една дълга вечер. Да, ротердамци са храбър колектив и в добра форма, но без водещия си голмайстор шансовете дори за частичен успех са минимални.

Прогноза: Атлетико - Фейнорд 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фейнорд (Арне Слот)
 
Веленройтер
   
Гертруид
Траунер
Ханко
Хартман
Тимбер
Виефер
Минтех
Стенгс
Пайшао
Уеда
Мората
Гризман
Галан
Йоренте
Коке
Саул
Молина
Хермосо
Витсел
Аспиликуета
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Фейнорд 2:1

  Сподели
231