Вратар на Лацио вкара на Атлетико, Фейенорд надви Селтик (видео)


И. Ангелов

Вратар на Лацио вкара на Атлетико, Фейенорд надви Селтик (видео)

Фейенорд посрещна Селтик, а Лацио прие Атлетико Мадрид в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Днес Фейенорд се възползва от домакинството си за победа с 2:0, а Атлетико пропусна да вземе точките като гост на "Олимпико" в последния възможен момент, като допусна за 1:1.

В Италия срещата бе почти решена в 29-ата минута от Пабло Бариос. Тук въпреки доминацията на Лацио гостите от Испания успяха да организират контра и ударът от дистанция на Бариос се отклони от Камада и заблуди Проведел за 1:0. Във втората част Атлетико бе спрян и от гредата при удар на Мората. Така се стигна до 4 минути продължение, и в петата се случи нещо невероятно когато герой стана Иван Проведел за домакините. При включването си за късен корнер той бе намерен от Луис Алберто за да завърши с глава за 1:1.

Междувременно на "Де Куип" в Ротърдам Фейенорд и Селтик изиграха зрелищен по отношение на събитията двубой. Първата част не изобилстваше от ситуации, като домакините поведоха с последния удар в полувремето на Стенгс, който бе от пряк-свободен удар за 1:0.

Във втората част домакините продължиха да доминират, и Селтик нервничеше. Така в 63-ата минута Лагербиелке бе изгонен с втори жълт картон като повали Стенгс в полето нарочно с ръка, и освен това направи дузпа. Джо Харт обаче спаси удара на Пайшао, който веднага бе сменен от мениджъра с Джаханбакш.

В 68-ата минута Селтик остана и с още един човек по-малко когато Холм влезе агресивно във Вийфер. В последвалата атака Фейенорд вкара но ВАР отмени гола на Гиртруда поради засада. В 76-ата минута Джаханбакш от близо обаче направи резултата 2:0, преди ВАР отново да ощети тима в 93-ата минута като отмени гол на Лингр поради засада.

Така Селтик ще остане с 1 победа в 22 мача в ШЛ, при 16 загуби.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
323