Ман Сити ще надвие Севиля за Суперкупата


И. Ангелов

Ман Сити ще надвие Севиля за Суперкупата

Манчестър Сити - Севиля
Стадион: Георгиос Караискакис, Пиреус
Дата: 16.08.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Дойде време и за европейската битка на най-високо ниво след като носителят на Шампионска лига от последната година Манчестър Сити ще срещне победителят в Лига Европа Севиля за Суперкупата на УЕФА, тази година в Гърция. "Гражданите" на Пеп Гуардиола за първи път ще спорят за този трофей, докато Севиля вече седем пъти участва във финала. В последните 5 испанците не спечелиха, което може би е очаквано за победителя във второто по значение европейско състезание.

В последните 10 издания на Суперкупата, само Атлетико Мадрид през 2018 г. спечели като идващ от Лига Европа за сметка на носителя на Шампионска лига Реал Мадрид.

Като подготовка за този мач последно Сити надви Бърнли в Англия с 3:0 по убедителен начин, но ключовият Кевин Де Брюйне се контузи малко след като организира първия гол. Освен него Рубен Диаш и Бернардо Силва са поставени като контузени, а под въпрос са Стоунс и Уокър.

Севиля поднови сезона в Ла Лига с поражение от Валенсия, в мач, в който и Лоик Баде бе изгонен. Изгледите за успех на испанците срещу Сити не са големи с оглед последните срещи в групите на ШЛ от миналата година, където Сити спечели с 4:0 и 3:1 двата мача.

Прогноза: Манчестър Сити - Севиля 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хосе Мендилибар)
 
Буну
   
Баде
Гудели
Навас
Акуня
Фернандо
Ракитич
Окампос
Сусо
Ламела
Ен-Несири
Халанд
Грилиш
Алварез
Фоден
Родри
Ковачич
Аке
Люис
Гвардиол
Аканжи
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Севиля 3:1

  Сподели
392