Ман Сити ще победи Байерн Мюнхен


И. Ангелов

Ман Сити ще победи Байерн Мюнхен

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен
Стадион: Етихад
Дата: 11.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Ман Сити и Байерн Мюнхен се срещат за седми път в европейските турнири, а двата отбора до тук си делят по три победи един над друг. Пеп Гуардиола среща бившия си отбор, който водеше между 2013-2016 г. преди преминаването в Сити. В трите сезона той спечели Бундеслигата, но не и ШЛ, която вдигна само с Барселона през 2009 и 2011 г.

След уволнението на Юлиан Нагелсман миналия месец, Томас Тухел пое Байерн и за 11-ти път той ще излезе срещу Гуардиола. Именно Тухел надигра Пеп на финала на ШЛ през 2021 г. с Челси за 1:0. Тухел изхвърли Сити и на полуфиналите на ФА Къп месец преди това с 1:0 на "Уембли".

Любопитна статистика е, че нападателят на Мюнхен Томас Мюлер има 99 победи от 140 мача в ШЛ и при нов успех той ще стане третият играч в историята със 100 победи за един отбор след Кристиано Роналдо (115) и Икер Касияс (101).

Последната среща между тези отбори в ШЛ бе през 2014-15 г. в групите. Байерн бе спечелил минимално в Германия преди Сити да си върне с хетрик на Серхио Агуеро за победа с 3:2.

За тази среща Сити се подготви с 8 победи поред във всички турнири и без да загуби 12 поред (10 победи, 2 равни). В тези 8 победи бяха вкарани 31 гола от "гражданите", или средно 3.88 гола на мач. На "Етихад" домакините нямат загуби след световното.

Байерн показва колеблива форма напоследък и редува победи и загуби в последните 5 мача (3 победи, 2 загуби). След загуби от Байер Леверкузен и Фрайбург в купата тимът последно надви Фрайбург на гости в Бундеслигата чрез единствен гол на Де Лихт.

Сити няма загуба в ШЛ този сезон с 5 победи и 3 равенства. Тимът спечели групата с Борусия, Севиля и Копенхаген преди да острани и германския Лайпциг с 8:1 общо от осминафиналите.

Байерн достигна до тук след групата с Интер, Барселона и Виктория Пилзен, която бе последвана от зрелище с ПСЖ (победи с 1:0 на гости и 2:0 у дома). Баварците имат най-много сухи мрежи в ШЛ (7), и най-малко допуснати голове (2).

Сега обаче те се изправят пред най-добрия нападател в лицето на Ерлинг Холанд, който вкара 11 гола в последните си 4 мача. Това не включва петте му гола в ШЛ срещу Лайпциг последно, с които счупи редица рекорди. Този сезон острието има 44 гола до тук, с което изравни постиженията на Рууд ван Нистелрой (2002-03) и Мохамед Салах (2017-18) за играч от Висшата лига и вероятно ще оглави статистиката до края на кампанията. Норвежецът води стрелците в ШЛ с 10 гола в 6 мача.

Освен това страшилище Сити ще има своята публика зад гърба. Равенството изглежда добър резултат за Байерн в момента, но тимът няма да е фаворит.

Прогноза: Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Зомер
   
Павар
Лихт
Кансело
Кимих
Дейвис
Мюлер
Мусиала
Сане
Мане
Гнабри
Холанд
Грилиш
Де Брюйне
Марез
Гюндоган
Родри
Аке
Уокър
Диаш
Аканжи
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Байерн Мюнхен 2:1

  Сподели
1051