Порто и Атлетико няма да се победят


Н. Атанасов

Порто и Атлетико няма да се победят

Порто - Атлетико Мадрид
Стадион: "До Драгао“, Порто
Дата: 01.11.2022 г.
Час: 19:45

Португалският гранд Порто победи с категоричното 4:0 белгийският шампион Брюж в среща от петия кръг на Шампионска лига. Белгийците, които имаха осем точки от първите четири мача, си бяха осигурили място в елиминационната фаза още преди този кръг и явно не бяха толкова мотивирани. Така Порто и Брюж ще заемат първите две места в тази група B, докато Атлетико и Леверкузен ще спорят за третата позиция, която ще им осигури място в Лига Европа.

Порто има за какво да играе, тъй като ако финишира на 1-ото място в крайното класиране, по всяка вероятност ще може да се надява на по-лесно преодолим съперник на 1/8-финалите напролет. За целта обаче "драконите“ трябва задължително да спечелят и да се надяват, че Брюж няма да победи при гостуването си в Германия срещу Байер Леверкузен.

Треньорът на домакините Сержио Консенсао не може да разчита на Пепе, Марио, Урибе и Кармо.

За пореден път пропадна мечтата на Атлетико Мадрид за триумф в Шампионската лига. "Дюшекчиите“ имат три загубени финала, а в настоящото издание на надпреварата не само че няма да продължат напред, а дори могат въобще да не играят в Европа напролет.

Атлетико държи съдбата си в своите ръце, тъй като има 5 точки, което е с точка повече спрямо Байер Леверкузен. Ако обаче хората на Диего Симеоне завършат с еднакъв актив с "аспирините“, напред ще продължи германският клуб, тъй като има предимство в директните двубои.

За визитата в Португалия аут за "лос колочонерос“ са Лемар, Коке, Йоренте и Регилон.

Прогноза: Порто - Атлетико Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Хименес
Рейнилдо
Молина
Де Паул
Кондогбия
Витцел
Караско
Гризман
Феликс
Галено
Тареми
Еванилсон
Еущакио
Коща
Отавио
Сануси
Маркано
Кардосо
Акино
   
Коща
 
Порто (Сержио Консенсао)

Обоснована прогноза: Порто - Атлетико Мадрид 1:1

  Сподели
381