ПСЖ- Бенфика: Домакините ще вземат трите точки


Н. Гавазов

ПСЖ- Бенфика: Домакините ще вземат трите точки

ПСЖ - Бенфика

Стадион: "Парк де Пренс", Париж

Дата: 11.10.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Майкъл Оливър (Англия)

ПСЖ и Бенфика ще се срещнат в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Тези два състава оглавяват класирането в квартета, така че днешната среща е със статут на финал що се отнася до борбата за първото място в групата. Същевременно за португалците е много важно да не загубят двубоя, което ще им даде огромен бонус по отношение на амбициите за класиране за полуфиналите на турнира.

ПСЖ има седем точки, след като парижани се справиха с Ювентус и Макаби. Трябва да кажем, че французите трябваше да хвърлят огромни усилия, за да повалят съперниците си, включително и срещу израелския колектив. А миналата седмица в Лисабон парижани не успяха да запазят преднината си и така измъкнаха само точка, което означава, че хората на Кристофър Галтие имат още работа за вършене тук. След пътуването до Португалия последва равенство в Реймс, което остави столичани на върна в лига 1, но вече само с точка пред Лориен.

Бенфика се оказа приятна изненада, след като победи Ювентус в Торино. Преди това "орлите" се наложиха над Макаби, а след равенството с ПСЖ миналата седмица, португалците събраха седем точки и са фаворити да заемат едно от първите две места в квартета. Хората на Роджер Шмид трябваше да играят с Рио Аве след тежкия мач с ПСЖ, но постигнаха победа с 4:2 и така запазиха лидерската си позиция в португалското първенство, на три точки пред втория Порто.

Кимпебе, Санчес и Мендес са аут за домакините. Гостите са без Верисимо и Морато.

Противниците изиграха осем срещи помежду си:

     три срещи бяха спечелени от ПСЖ;

     две равенства;

     три срещи бяха спечелени от Бенфика;

     головата разлика 13:12 е в полза на ПСЖ.

Очакваме напрегнат и равностоен двубой, на фона на добрата форма на Бенфика. В същото време ПСЖ е много силен пред собствената публика, така че домакините са фаворити в срещата. Да, португалците ще се опълчат на своя съперник, но при сериозно отношение от страна на парижани, същите не биха имали проблеми да вземат трите точки.

Прогноза: ПСЖ - Бенфика 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджер Шмид)
 
Влаходимос
   
Бах
Силва
Отаменди
Грималдо
Флорентино
Фернандес
Нерес
Рафа
Марио
Рамос
Мбапе
Неймар
Сарабия
Бернат
Витиня
Верати
Хакими
Маркиньос
Перейра
Рамос
   
Донарума
 
ПСЖ (Кристоф Галтие)

Обоснована прогноза: ПСЖ - Бенфика 2:1

  Сподели
471