Реал Мадрид ще се наложи и над Шахтьор


И. Ангелов

Реал Мадрид ще се наложи и над Шахтьор

Реал Мадрид - Шахтьор Донецк
Стадион: Сантиаго Бернабеу
Дата: 05.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Реал Мадрид се подхлъзна последно в испанската Ла Лига и направи 1:1 с Осасуна, което даде шанс на Барселона да превземе първото място в Испания по голова разлика. Реал все още няма загуба в локалното първенство и има само победи в Шампионска лига, където ще цели трети пореден успех и в този кръг. До тук "белия балет" не е допуснал гол в ШЛ.

Шахтьор по подобие на противника си няма загуби в локалното първенство, както и в ШЛ. Последната среща тук обаче бе 1:1 у дома със Селтик след изоставаща позиция. Последната среща отборът си спечели с 6:1 над Металист, където Данило Шикан вкара хетрик, и той ще се надява увереността му да помогне срещу един от най-големите съперници в света.

В двата тима проблеми почти липсват. Реал няма да разчита на контузения Куртоа, докато Модрич е под въпрос. Виктор Корниенко липсва при гостите.

Реал Мадрид водеше на почивката и в края на последните си 4 мача в ШЛ. В 3 поред тимът не допусна гол. Срещу Шахтьор Донецк "белия балет" вкара по най-малко 2 гола в 5 от последните им 6 срещи. Миналата година двата отбора се срещнаха в Шампионска лига и Реал спечели с 5:0 на гости, но у дома на "Бернабеу" отстъпи впоследствие с 2:1.

Прогноза: Реал Мадрид - Шахтьор Донецк 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Игор Йовицевич)
 
Трубин
   
Бондар
Матвиенко
Конопля
Степаненко
Микаиличенко
Бондаренко
Судаков
Зубков
Мудрик
Шикан
Винисиус
Бензема
Родриго
Кроос
Чуамени
Камавинга
Менди
Карвахал
Алаба
Рудигер
   
Лунин
 
Реал Мадрид (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Шахтьор 2:1

  Сподели
373