Ливърпул ще пречупи Аякс


Н. Гавазов

 Ливърпул ще пречупи Аякс

Ливърпул - Аякс

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 13.09.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Артур Диаш (Португалия)

Ливърпул ще бъде домакин на Аякс в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Мърсисайдци започнаха по кошмарен начин тазгодишната си кампания в главния европейски клубен турнир, претърпявайки унизителна загуба с 4;1 на гости на Наполи. Специално в тази среща не е толкова обезпокоителен резултатът, колкото играта на британците, особено в защита. Самият мениджър на "червените" Юрген Клоп определи действията на своите възпитаници като ужасни. Ако трябва да сме честни, Ливърпул не се справя добре и във Висшата лига на Англия или поне не на нивото, с което свикнахме през последните години. Вицешампионите имат две равенства и една загуба от шест мача и са седми в таблицата за класиране.

Аякс е на обратния полюс. Имаше известни опасения преди мача с Рейнджърс, че амстердамци са отслабени след раздялата с някои водещи футболисти през летния трансферен прозорец, но тези тревоги отшумяха още в средата на първото полувреме, когато нидерландският колектив поведе с 3:0. Крайното 4:0 е чудесен резултат, даващ не само самочувствие, но и три важни точки, както и по-големи шансове за излизане от групата, особено на фона на загубата на Ливърпул в Неапол. Що се отнася до Ередивизе, там Аякс е с шест победи от шест мача, като отборът на Алфред Шрьодер не е допуснал гол в последните си четири срещи, като в същото време порази чуждите врати 12 пъти.

Домакините са с огромни кадрови проблеми. Конате, Хендерсън, Джоунс, Рамзи и Робъртсън са в лазарета, а Кейта и Окслейд-Чембърлейн са извън заявката. Гостите са без Вийндал.

Очакванията са за много оспорван и интересен двубой, в който с оглед на стила на игра на съперниците, най-вероятно ще видим открит и динамичен футбол. Ливърпул е по-класният отбор, но Аякс отдавна е доказал, че е колектив, който може да причини страдания, ако бъде подценен, така че Клоп със сигурност е поработил върху този аспект. От друга страна кадровите проблеми на мърсисайдци изравняват силите в известна степен, така че в никакъв случай не можем да твърдим, че нидерландците биха могли да станат "боксова круша" на своя наранен противник. Вероятно домакините ще наложат волята си, ще контролират събитията и ще владеят повече топката, за което обаче ще трябва да хвърлят огромен ресурс, а и подкрепата на "Анфийлд" ще е много важна.

Нашите предположения са, че Ливърпул все пак ще вземе трите точки, а колебливата отбрана на "червените" ще допусне един гол. А всичко това увеличава вероятността за над 2.5 гола в мача.

Прогноза: Ливърпул - Аякс 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Алфред Шройдер)
 
Пасвеер
   
Ренч
Тимбер
Баси
Блинд
Бергуис
Алварес
Тейлър
Тадич
Кудис
Бергвийн
Диас
Нунес
Салах
Тиаго
Фабиньо
Елиът
Цимикас
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Аякс 2:1

  Сподели
578