Ал-Хелайфи: На Реал не им харесва ШЛ, а искат да празнуват


Н. Гавазов

   Ал-Хелайфи: На Реал не им харесва ШЛ, а искат да празнуват

Президентът на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелайфи говори за думите на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, че проектът за Суперлигата все още е жив.

"За мен проектът за Суперлигата вече е мъртъв. Но това също е странно. Реал Мадрид спечели Шампионска лига и то заслужено. В същото време, от една страна, искат да я спечелят и да празнуват близо седмица, но от друга страна не им харесва да играят там. Ако не си доволен, не е нужно да играеш в Шампионска лига. Това е най-доброто състезание в света за всички и дори не знам защо испанските фенове също са против това състезание. За мен Суперлигата е мъртва“, заяви Ал - Хелайфи.

Припомняме, че Суперлигата бе формирана от 12 европейски топ клуба: Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид (всички от Испания), Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм (всички от Англия), Ювентус, Интер и Милан (всички от Италия). Турнирът трябваше да бъде алтернатива на Шампионска лига, но участниците в проекта бяха заплашени от изключване от национални турнири и стартирането се провали.

  Сподели
702