Доктор: Салах игра контузен на финала на ШЛ


И. Ангелов

Доктор: Салах игра контузен на финала на ШЛ

Докторът на националния отбор на Египет Абу Ел Ела разкри, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах се е появил за националните срещи с контузия, която го е тормозела дълго време преди това, включително по време на финала на Шампионска лига, загубен от тима на Юрген Клоп срещу Реал Мадрид. Салах получи контузия във финала на ФА Къп срещу Челси на 14-ти май, след което пропусна мач и игра само 32 минути в последната среща за сезона в лигата, малко преди финала в ШЛ. On Time Sports цитира: 

"Контузията на Салах, която получи във финала на ФА Къп е в адукторите, и след това той игра срещу Уулвс и във финала на Шампионска лига. Всичко това само в рамките на 14 дни. Ние прегледахме статистиките и той е вторият играч с най-много минути, изиграни за сезона.

"Ние приемаме и изпращаме играчите с медицински прегледи, и от Ливърпул ни казаха, че трябва да премине скенер защото не е на 100% здрав. Имаше въпроси дали ще може да се натисне и да изиграе тези срещи без риск. Клубът смяташе, че той може да изиграе един мач и ние избрахме това да е този с Гвинея, защото втория с Етиопия бе свързан и с пътуване. Той нямаше как да играе втори мач в рамките на три дни".

Салах изигра 51 мача за Ливърпул през сезона, 45 като титуляр. През това време той изигра и 15 мача с Египет, включително победата с 1:0 над Гвинея на 5-ти юни. 7 от тези срещи бяха на Африканската купа на нациите, където тимът стигна финал и загуби на дузпи от Сенегал. Това са общо 66 мача за сезон 2021-22 г.

  Сподели
865