Реал Мадрид ще е готов за Ливърпул на финала в ШЛ


И. Ангелов

Реал Мадрид ще е готов за Ливърпул на финала в ШЛ

Ливърпул - Реал Мадрид
Стадион: Щад де Франс
Дата: 28.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: К. Тюрпен, Франция

Реал Мадрид гарантира титлата си в Ла Лига още през април, и от тогава играе и тренира с мисъл за финала в Шампионска лига. Карло Анчелоти вече коментира, че може да направи история с нов спечелен финал, а също така е получим молби от приятелския му Милан да не позволява на съперника седма ШЛ, което коментира шеговито.

Ливърпул пропусна с една точка да спечели английската Висша лига след невероятно представяне на шампиона Манчестър Сити в последния кръг. Битката на мърсисайдци бе до последната минута и бе изморителна, както бяха и финалите с Челси в Купата на лигата и ФА Къп, които стигнаха до дупзи за определяне на носителя. Сега тимът на Юрген Клоп среща най-голямото предизвикателство за кампанията и ще търси да отмъсти за загубения финал именно от Реал през 2018 г.

В двата лагера новините откъм съставите са както следва. При символичния домакин Ливърпул с контузия е Дивок Ориги, докато Фабиньо и Тиаго са поставени под въпрос. В последната среща на тима Ван Дайк и Мохамед Салах се върнаха от травми. Пред Клоп стои въпросът кой да е партньорът на холандеца в защита, след като Ибрахима Конате стартира 5 от 6-те елиминационни мача за Ливърпул в ШЛ, но последно не се представи на ниво и може да отстъпи място на Матип.

Карло Анчелоти няма да разчита на Мигел Гутиерес и под въпрос са Давид Алаба и Гарет Бейл. Бранителят пропусна последните шест мача на "белия балет" и надеждите са ключовата фигура да се възстанови до уикенда, като в противен случай Начо ще получи мястото му. Едуардо Камавинга впечатли с появите си в ШЛ като резерва, но се очаква все пак Кроос и Модрич да държат средата на терена. Родриго е другата ключова фигура зад достигането на финала след редица големи изяви от пейката, поради което може да е спечелил мястото на Федерико Валверде по дясното крило.

Ливърпул има 10 победи в последните 12 мача в ШЛ. В 11 от последните 12 в това състезание англичаните вкараха по най-малко 2 гола. Реал Мадрид също вкара по най-малко 2 пъти в 8 от последните 10.

Двата предишни финала на този стадион бяха спечелени от испански отбори - Мадрид през 2000 г. и Барселона през 2006 г.

Реал Мадрид отстрани два големи представителя на Висшата лига по пътя си към финала - Челси и Манчестър Сити, и то от изоставаща позиция и срещу двата тима. Срещу Ливърпул "белия балет" не е отстъпвал от 2009 г., от когато има 4 победи и 1 равен.

В последните 7 случая между тези отбори когато мачовете продуцираха голове, победителят винаги бе този от двата отбора, който първи вкара гол. Мадрид има 4 победи, а Ливърпул - 3. 

Свежестта е на страната на Реал Мадрид. Тимът на Карло Анчелоти имаше много повече време да се подготви за срещата и да отпочине, което може да доведе до рекордна титла в кабинета на мениджъра.

Прогноза: Ливърпул - Реал Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Куртоа
   
Милитао
Начо
Карвахал
Менди
Модрич
Касемиро
Кроос
Родриго
Бензема
Винисиус
Диаз
Мане
Салах
Хендерсън
Фабиньо
Кейта
Робертсън
Арнолд
Дайк
Конате
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Реал Мадрид 1:2

  Сподели
2439