Има ли сили Интер да направи чудото?


А. Павлов

Има ли сили Интер да направи чудото?

"Шалке" - Интер
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 13.04.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


"Шалке" домакинства на Интер в среща реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. В първия двубой Кралскосините спечелиха изненадващо с 2:5, благодарение на което те могат да гледат уверено към реванша. Въпреки това нещата като че ли не са решени напълно, тъй като съперник на немския клуб е не кой да е, а настоящият европейски шампион.

Така големият въпрос е дали Интер има сили да направи чудото, заличавайки пет гола на чужд терен. Трудно можем да говорим еднозначно на този въпрос, но е факт, че Миньорите трябва да подходят внимателно към този мач, ако искат да бъдат сигурни в класирането си за полуфиналите.

Плюс това солидният аванс, който момчетата на Ралф Рангник взеха в Милано, ги задължава да покажат най-доброто от себе си пред собствени трибуни.

В тази връзка Кралскосините са безпогрешни у дома в тазгодишното издание на Шампионската лига, като те наистина могат да се гордеят с това постижение. На "Фелтинс-Арена" вече преклониха глава отбори като "Лион", "Бенфика" и "Валенсия", така че очевидно Нерадзурите ще трябва да се представят извънредно силно, ако имат желание да постигнат "невъзможното".

Разбира се, подопечните на Леонардо няма какво да губят и могат да подходят към двубоя без толкова голямо напрежение.

Иначе провалът от миналата седмица не се отрази върху тяхното желание за победа и през уикенда те сломиха "Киево" с 2:0. С това тимът остана на третото място в Серия A, изоставайки с пет точки от лидера "Милан". До края на сезона в калчото има още шест кръга, което не изключва напълно шансовете за титла, но все пак те не са особено големи.

От друга страна, напоследък Миньорите започнаха да подобряват класирането си в Бундеслигата, като понастоящем те са девети с 39 пункта. Посредством това отборът се отдалечи на цели 11 точки от зоната на изпадащите, което прави ситуацията в клуба по-спокойна.
Защото, като изключим игрите в първенството, сезонът за "Шалке" засега е доста добър. Освен силното представяне в Европа, тимът вече се класира и на финала за Купата на Германия.

Това е логично стечение на обстоятелствата, имайки предвид индивидуалната класа, с която немският вицешампион разполага. В отбора се открояват играчи от калибъра на Раул, Клаас-Ян Хунтелаар, Хосе Мануел Хурадо, Джеферсън Фарфан, Кристоф Метцелдер и Мануел Нойер. Фарфан обаче ще пропусне дуела с Нерадзурите заради наказание, докато Метцелдер е все още под въпрос. Същото нещо се отнася и за нападателя Ангелос Харистеас.

В Интер пък не могат да разчитат на Лусио, който е наказан. За сметка на това Кристиан Киву се завръща в игра и ще може да заеме своето място в титулярния състав.

След този анализ, с който обхванахме най-важните неща около двата отбора, сега се отправяме и към даването на прогноза. В настоящия случай това е една доста предизвикателна задача, тъй като изходът от сблъсъка не е абсолютно ясен. Именно поради тази причина европървенецът може и да стигне до успех в Гелзенкирхен, но набралите увереност домакини надали ще позволят това.

Последни 5 изиграни срещи:

"Шалке":

12 март "Шалке" - "Айнтрахт" 2:1 (Бундеслига)
20 март "Леверкузен" - "Шалке" 2:0 (Бундеслига)
01 април "Санкт Паули" - "Шалке" прекъснат при 0:2 (Бундеслига)
05 април Интер - "Шалке" 2:5 (Шампионска лига)
09 април "Шалке" - "Волфсбург" 1:0 (Бундеслига)

Интер:

15 март "Байерн" - Интер 2:3 (Шампионска лига)
20 март Интер - "Лече" 1:0 (Серия А)
02 април "Милан" - Интер 3:0 (Серия А)
05 април Интер - "Шалке" 2:5 (Шампионска лига)
09 април Интер - "Киево" 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:


"Шалке" - Интер

5 мача
2 победи за "Шалке"
2 равенства
1 победа за Интер
Голова разлика: 7:5 за "Шалке"


Коефициенти от bet365:
"Шалке" - 2.70
Равен - 3.40
Интер - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
"Шалке" - 2.65
Равен - 3.35
Интер - 2.57

Прогноза: "Шалке" - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131