Торес ще поведе Челси към чудо на Олд Трафорд


Т. Михайлов

Торес ще поведе Челси към чудо на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 12.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)



Манчестър Юнайтед посреща Челси в среща-реванш от ¼-финалите на Шампионската лига. “Чвервените дяволи” спечелиха първия двубой на “Стамфорд Бридж” с 1:0 и сега наглед им остава по-лесното. Лондончани обаче едва ли ще се предадат, тъй като няма какво да губят и трябва да спасят сезона и поста на Карло Анчелоти.

Манчестър Юнайтед се намира в много добра форма от 6 поредни победи и сякаш забрави лошите дни и поредните загуби от Челси и Ливърпул. “Червените дяволи” са близо до 19-ата си титла във Висшата лига като в събота победиха Фулъм с 2:0 с голове на Димитър Бербатов и Антонио Валенсия. На “Олд Трафорд” тимът на Сър Алекс няма загуба в Шампионската лига от 2005 година, когато отстъпи на Милан, предвождан от Карло Анчелоти.

Шампионът на Англия Челси е на път към изцяло провален сезон. “Сините” са на 11 точки от Юнайтед във Висшата лига, макар да имат мач по-малко, така че титлата за тях вече е мираж. Лондончани отпаднаха рано в турнира за ФА Къп и надеждата им бе да атакуват най-престижния трофей в Европа, който е и отдавнашна мечта на Роман Абрамович. Стоук бе последният съперник на Челси във Висшата лига. Шампионите победиха с 1:0, но Фернандо Торес отново не можа да се разпише.

След последната среща между двата отбора Манчестър Юнайтед вече има 68 победи, срещу 44 за Челси и 47 равенства. Балансът на “Олд Трафорд” е 33 победи за “червените дяволи”, 19 за “сините” и 24 хикса. Това показава, че лондончани играят доста успешно на “Театъра на мечтите” и всичко е възможно. Челси има 3 победи в 4 гостувания в ШЛ през този сезон. Само два пъти от създаването на Шампионската лига, тим загубил с 0:1 у дома първата среща е продължавал. Това направи Интер срещу Байерн в 1/8-финалите преди 3 седмици и Аякс срещу Панатинайкос в полуфинал през 1996.

3 пъти Манчестър Юнайтед е стигал до дузпи в европейските турнири. През 1984/1985 в Купата на УЕФА “червените дяволи” отстъпват на унгарския Фехервар с 4:5. През 1992/1993 в същия турнир ги спира Торпедо Москва след 3:4. На финала на Шампионската лига през 2008 тимът на Сър Алекс повали именно Челси с 6:5. Освен тази загуба “сините” имат и поражение с 1:4 от Ливърпул в полуфиналите през 2007. Три пъти Юнайтед и Челси са били дузпи в Англия. И трите случая са в Къмюнити Шийлд (1997, 2007 и 2009). Юнайтед печели в два от случаите, а Челси в последния през 2009.

Положението с контузиите в тима на Манчестър Юнайтед се подобри значително в последните седмици и сега само Рафаел да Силва е под въпрос за срещата.Едвин ван дер Сар, Рио Фърдинанд и Хавиер Ернандес получиха почивка срещу Фулъм. В състава ще се завърне и Уейн Рууни, който беше наказан.  Английският национал вероятно ще бъде изтеглен в халфовата линия.

Новините за Карло Анчелоти също са добри. Алекс и Йоси Бенаюн се завърнаха след травми. Бранителят ще се надява на титулярно място редом до Джон Тери. Както е известно новото попълнение Давид Луиш няма картотека за турнира, тъй като взе участие в груповата фаза с Бенфика. Не е ясно дали Анчелоти ще продължи да упорства с Фернандо Торес, който чака първия си гол за “сините”.

Мачът на “Олд Трафорд” е абсолютно непредвидим, макар Манчестър Юнайтед да е фаворит за класиране в следващата фаза заради успеха си в първата среща. Ранен гол за Челси обаче ще промени нещата. “Сините” са длъжни да направят всичко възможно, за да спасят сезона си и е крайно време Фернандо Торес да оправдае милионите дадени за него.


Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

15 март Манчестър Юнайтед - Марсилия 2:1 (Шампионска лига)
19 март Манчестър Юнайтед - Болтън 1:0 (Висша лига)
02 април Уест Хем - Манчестър Юнайтед 2:4 (Висша лига)
06 април Челси - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
09 април Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:0 (Висша лига)

Челси:

16 март Челси - ФК Копенхаген 0:0 (Шампионска лига)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
02 април Стоук Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
06 април Челси - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
09 април Челси - Уигън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Челси

143 мача
57 победи за Манчестър Юнайтед
43 равенства
43 победи за Челси
Голова Разлика: 230:179 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 2.25
Равен - 3.20
Челси - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 2.20
Равен - 3.20
Челси - 3.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206