Байерн ще свали прокобата


Н. Гавазов

Байерн ще свали прокобата

Байерн Мюнхен - Виляреал
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 11.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Славко Винчич (Словения)

Байерн Мюнхен посреща Виляреал в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига. Ранният гол на Арнаут Грьонвалд се оказа единствен в срещата, но осигури шокираща победа за "жълтата подводница". Успехът можеше да е още по-голям за испанците, но намесата на VAR доведе до отмяна на още едно тяхно попадение.

Това, което учудва в първия двубой е пасивността на германския шампион, който рядко застрашаваше вратата на съперника, въпреки двойно повече отправените удари.

Това, което е любопитно около тази конфронтация е, че баварците винаги са отпадали от турнира, когато са губили първата среща с испански съперник. Така се случи в сблъсъците с Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Големият въпрос е, дали Юлиан Нагелсман и хората му ще сложат край на прокобата.

Байерн изигра един мач след злополучното си пътуване до Испания. Мюнхенци много трудно победиха аутсайдера Аугсбург, с гол от дузпа на Роберт Левандовски в 82-та минута. Този успех запази преднината от девет точки на баварците пред втория Борусия Дортмунд, но постави много въпроси относно неефективността на баварците в последната третина на атаката.

Вилярел също проведе една среща. Хората на Унай Емери направиха 1:1 с Атлетик Билбао и запазиха седмата си позиция, но се отдалечиха на 8 точки от шестия Реал Бетис и по-скоро трябва да мислят как да удържат сегашното си място, отколкото да атакуват челната шестица.

Чупо-Мотинг и Толисо са контузени от домакините, а Буна Сар е под съмнение, но дори да е готов, той едва ли ще започне в стартовия състав. За гостите няма да играе Алберто Морено, който лекува травма.

Байерн спечели 20 от 30-те си домакинства срещу испански отбори, допускайки само 4 загуби. Виляреал има 2 победи и 2 равенства в 6 пътувания до Германия.

Баварците са фаворити в мача, но хората на Нагелсман трябва да положат максимални усилия, за да пречупят съперника си, който ще приеме дефанзивна роля и ще дебне на контраатаки. Впрочем, германците лошо проведоха  и гостуването си в осминафиналите на турнира, но след това размазаха съперника си. "1" и два гола разлика изглежда напълно логично утре.

Прогноза: Байерн - Виляреал 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Виляреал (Унай Емери)
 
Рули
   
Фойт
Албиол
Торес
Еступинан
Селсо
Капу
Парехо
Педраса
Грьонвалд
Морено
Левандовски
Гнабри
Мюлер
Коман
Горецка
Кимих
Дейвис
Ернандес
Упамекано
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1

  Сподели
742